Пазарувай с до -23% намаление
Часа
  • 0
  • 0
Минути
  • 0
  • 0
Секунди
  • 0
  • 0
Пазарувай с до -23% намаление

Ресори за кола на ниска цена - онлайн магазин

Ресори
Пазарувай онлайн 24/7

Ресори

Устройство и начин на работа

Ресори - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. Листовите пружини са най-старият тип пружини, датиращи от дните на конни каруци. Докато в миналото са се използвали пълни елиптични, три четвърти елиптични и четвърт елиптични дизайни, днес най-разпространеният дизайн за автомобилна употреба е полуелиптичният, при който две листови пружини, монтирани успоредно на рамковите релси, осигуряват не само пружинна функция, но и намерете солидна ос на превозното средство. Използват се и еднокрилни пружини с независими предни и задни окачвания, при които пружината е монтирана напречно.

Листната пружина е съставена от една или повече дължини на дъгообразна пружинна стомана. Еднолистните пружини се наричат ​​монолитни пружини, докато многокрилите пружини имат главно листо и няколко прогресивно по-къси листа, съединени заедно с централен болт или щифт, с отскочени скоби, които държат листата заедно. Краищата на успоредни моно или главни листа обикновено се оформят в "очи" на всеки край, за да приемат втулките, през които е инсталиран хардуерът за монтиране на пружината към рамката. U-болтове и монтажни плочи закрепват пружините към оста.

При паралелни листови пружини единият край на пружината обикновено се монтира към рамката с закачалка, но тъй като листовите пружини се удължават, докато се компресират, закопчалките обикновено се използват, за да позволят движение в другия край, като единият край на окачването е прикрепен към пружината и другият край към друга закачена на рамката закачалка. Малките леки автомобили обикновено са оборудвани с монокрилни пружини, докато многолистните пружини се използват при по-тежки превозни средства и за превоз на тежки товари, поради което те се използват редовно отзад на камионите. Тъй като листовите пружини поддържат теглото на автомобила и свързват оста към превозното средство, в действителност пружината и членът на окачването, тяхното състояние е от решаващо значение за безопасността на автомобила.

Най-честият симптом на износени пружини и причина за подмяна на пружината е неправилната височина на возене на превозното средство. Провисващи пружини и / или огънати или счупени листа ще свалят шасито на автомобила в единия край или дори в единия ъгъл на автомобила, което може да доведе до изпускане на дъното, лошо управление и ненормално износване на гумите. Производителите на превозни средства публикуват спецификации за височина на возене. Измерете височината на возене на препоръчителните места и сравнете измерването с спецификации. Наред с проверката на пружините за пукнатини и липсващи или счупени листа, оковите, пружинните втулки за очи, закачалки, U-болтове и щифтове също трябва да бъдат проверени за износване, хлабавост и повреди, тъй като те също могат да причинят неправилна височина на возене, лошо управление и шум.

Ако измерването и проверката докажат, че вашите пружини се нуждаят от подмяна, ние разполагаме с оригиналните спецификации на оборудването, които ще възстановят височината и качеството на возене. Плюс това, независимо дали ремонтирате ежедневен драйвер или възстановявате класически, ние разполагаме и с всички части, които са ви необходими за цялостен ремонт и за да се уверите, че пружината е монтирана правилно - пружинни втулки за око и скоба, пълна скоба и пружинна закачалка сглобки, комплекти с U-болтове, плочи и пружинни подложки и много други. И ако трябва да държите по-тежки товари в своя пикап, ние имаме помощни пружини в широк диапазон от товароносимост. Те са проектирани да се използват с вашите OE пружини и няма да повлияят неблагоприятно на возенето, когато шофирате без разтоварване.Прочети повече

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Sergey Sidenko
Sergey Sidenko
15 June 2021
star star star star star
Ако искате да ви пратят вече монтирани части или използвани части, после при опит да ги върнете да ви кажат, извинете ама няма как да вземем стока, която вие сте монтирали. Силно ви препоръчвам да поръчате от тук. Обичайните коментари от сорта че сте лъжец и че няма как те да са направили грешката очаквайте като бонус.
Отговор от Авточасти AutoPower.BG:
Здравейте г-н Бекир, ако сте получили монтирана стока, както твърдите сте имали опция за преглед при която сте могли да я откажете в Еконт. Всекидневно имаме случаи в които клиент монтира дадена стока и след това иска да я върне поради не качествено направена автомобилна диагностика. Съжалявям, че сте останали с лошо впечатление за нас, но няма как да върнете стока, която има следи от монтаж. Ако има някакъв проблем със изпратена стока от нас, то проблемът трябва да бъде констатиран на опция за преглед, а не след като вече сте напуснали офиса на Еконт.
G
Yuner Bekir
Yuner Bekir
15 June 2021
star star star star star
Никога не съм имал проблеми!
Отговор от Авточасти AutoPower.BG:
Здравейте, колегите винаги звънят преди да изпратят поръчката и най-вероятно са Ви събудили ;) За съжаление операторите не следят и не отговарят на коментарите и няма как да се съобразят с вашето искане. Обмисляме да направим поле за Ваш коментар към поръчката при завършване за да може да се съобразим с клиентите и желанията им. Поздрави Авточасти AutoPower.BG
G
ivajlo atanasov
ivajlo atanasov
15 June 2021
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Stefka Georgieva
Stefka Georgieva
15 June 2021
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Sasho Kirilov
Sasho Kirilov
15 June 2021
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
dimitar dimitrov
dimitar dimitrov
14 June 2021