Пазарувай с до -23% намаление
Часа
  • 0
  • 0
Минути
  • 0
  • 0
Секунди
  • 0
  • 0
Пазарувай с до -23% намаление

Температурен датчик за кола на ниска цена - онлайн магазин

Температурен датчик
Пазарувай онлайн 24/7

Температурен датчик

Устройство и начин на работа

Температурен датчик - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. Начинът, по който много системи работят във вашия автомобил, зависи от температурата на охлаждащата течност на двигателя, което превключвателите на охлаждащата система и сензорите са много важни части. Тези компоненти осигуряват вход към модула за управление на двигателя (ECM), който от своя страна регулира горивото, запалването и други функции на автомобила въз основа на температурата и входа от други сензори. Сензорите и превключвателите за охлаждащата течност са резбовани в каналите за охлаждащата течност, където те са директно изложени на охлаждащата течност за най-точно измерване на температурата, за да се предоставят данни за контролния модул на двигателя в реално време.

Превключвателите за охлаждащата течност се използват, когато е необходим обикновен сигнал за включване / изключване, както в системата за ранно изпаряване на горивото (EFE), която се използва при някои превозни средства с карбуриран загряване на горивната смес, когато двигателят е студен, за да се подобри изпаряването. В тази система между карбуратора и всмукателния колектор е инсталирана плоча с нагревателна решетка под една или и двете варели на карбуратора. Температурният датчик задейства веригата EFE, когато автомобилът е студен и релето захранва електрическата мрежа на отоплителната мрежа. Когато двигателят достигне определена работна температура, превключвателят се отваря, деактивира релето и изключва мрежата на нагревателя.

Когато е необходим диапазон от данни за температурата на охлаждащата течност, е необходим сензор за температура на охлаждащата течност. Обща употреба за тези данни би била за измерване на температурата. Повечето сензори за температура на охлаждащата течност са термистори, които променят съпротивлението според температурата. Повечето от тях са NTC (отрицателен температурен коефициент) термистори, които намаляват съпротивлението с повишаване на температурата. ECM изпраща 5-волтово референтно напрежение към сензора и съпротивлението на сензора намалява напрежението, изпратено обратно към компютъра. Температурата се изчислява от ECM въз основа на връщащото напрежение.

ECM използва данни за температурата от датчика за температурата на охлаждащата течност за: промяна на ширината на импулса на инжектора, увеличаване на времето за по-богата смес, когато двигателят е студен, и намаляване на времето, когато двигателят загрява; увеличете скоростта на празен ход, когато двигателят е студен, за да се предотврати застоя; и включете и изключете електрическия вентилатор за охлаждане. Освен това информацията за температурата на охлаждащата течност е критична, тъй като определена функция на компонента трябва да бъде активирана само когато двигателят е топъл. Те включват системата EGR (рециркулация на отработените газове), която би могла да накара двигателя да работи грубо и да спре, ако отработените газове се въвеждат на всмукателния канал, когато двигателят е студен; вентилът за контрол на изпарителните емисии за контрол на емисиите; и съединителя на преобразувателя на въртящия момент.

Някои от компонентите на системата за охлаждане на двигателя, например вентилатор на радиатора, черпят висок ток от източника на енергия. Ако ги свържете директно или използвате превключвател към алтернатора или батерията, това може да причини късо съединение, което може да доведе до пожар или повреда на батерията. За да се избегне такъв обрат на събитията, почти всички компоненти на системата за охлаждане на електрически двигател са свързани към веригата чрез реле. Това е малък електромагнитен превключвател, управляван от сравнително малък електрически ток, който може да включи или изключи много по-голям електрически ток. Това позволява да захранвате всякакви енергоемки устройства, без да рискувате да повредите акумулатора или други компоненти на автомобила. Релетата се различават по размер и конструкция, докато принципът им на работа остава същият.Прочети повече

ТОП производители

star star star star star
Страхотен сайт. Бързо и лесно G
Димитър Димитров
Димитър Димитров
04 February 2023
star star star star star
Винаги ми е било приятно да работя с AutoPower G
Kostadin Chifligarov
Kostadin Chifligarov
04 February 2023
star star star star star
Останах много доволен от изпълнената поръчка G
Bojidar Mihailov
Bojidar Mihailov
04 February 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Tsvetomir Nedyalkov
Tsvetomir Nedyalkov
03 February 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
joro delchev
joro delchev
02 February 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
P0p4
P0p4
02 February 2023