Пазарувай с до -23% намаление
Часа
  • 0
  • 0
Минути
  • 0
  • 0
Секунди
  • 0
  • 0
Пазарувай с до -23% намаление

Чистачки за кола предни и задни на ниска цена - онлайн магазин

Пазарувай онлайн 24/7

Чистачки за кола предни и задни - Bosch, Valeo, Champion, Hella, Denso, SWF

За смяна ли са? Видове и как да изберем?

Чистачки за кола - Bosch, Valeo, Champion, Hella, Denso, SWF - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. Един от най-важните елементи в автомобилното оборудване са чистачките. Те осигуряват на всеки един водач нужната видимост при шофиране. Използват се ежедневно и задължително трябва да бъдат в изправност. По-често ги употребяваме през есенния и пролетния сезон, когато има повече валежи.

Как да разберем, че вашите чистачки са за смяна?

Най-често срещаните признаци са, когато започнат да мажат, да оставят следи или да стържат. Това означава, че силиконовото перо е амортизирано и трябва да смените вашите предни или задни чистачки.

Как да изберем по-качествен продукт?

Много хора си задават въпроса, кои чистачки да си закупят и ще издържат ли по-дълго време. В повечето случаи, хората прибягват до закупуването на обикновени чистачки от непроверени производители. За да избегнете това и да купите наистина качествен продукт ви съветваме да се насочите към водещи производители като БОШ, VALEO, CHAMPION и SWF. Това са марки с проверено и доказано качество, които се използват за фабрично вграждане в автомобилите.

Как да предпазим чистачките?

Най-често ги подменяме през есента за да можем да се подготвим за зимата. За да запазим предните или задните чистачките е изключително важно да не ги пускаме на сухо стъкло, защото се получава голямо триене и това унищожава перото им. Второто много важно е да не се пускат, когато стъклото е замръзнало и има лед по него, защото има голяма вероятност перото да се скъса. И трето, когато има снеговалеж и оставите автомобила си е хубаво да вдигнете вашите чистачки за да не седят върху стъклото на автомобила и да не замръзват.

Видове и как да изберем?

Шарнирни - с метално рамо

Aerotwin - тип банан без метално рамо

Аеродинамични - Пластмасово аеродинамично рамо

Всеки автомобил има различен вид чистачка, тъй като в днешно време по-новите автомобили се произвеждат със специфични рамена за захващане. Колите, които са произведени до 2000г. използват най-често стандартните, които са с така нареченото рамо тип кука. За тези автомобили може да намерите, както шарнирни, така и Aerotwin тип банан. Превозните средства произведени след 2000г. предимно използват Aerotwin, които са аеродинамични и доста по-добре прилепват към стъклото на автомобила.


Колкото и да са добри спирачките, можете да имате сблъсък, ако не можете да видите препятствието и да реагирате навреме, за да натиснете спирачния педал. При 60 мили / ч, вашето превозно средство изминава 88 фута само за една секунда, така че и най-малкото колебание поради лоша видимост може да заклина катастрофа. Ще бъдете сигурни в ясна визия при всякакви метеорологични условия с качествени чистачки на чистачките. Пазарувайте нашата обширна селекция в момента и бъдете готови за всичко, което майката природа има в магазина.

Чести признаци на износване

Подобно на гумите, въздушните филтри и спирачните обувки, ножовете на чистачките са компоненти, които изискват периодична подмяна. За съжаление повечето шофьори ги пренебрегват и осъзнават, че са необходими нови, когато зрението им е компрометирано по време на дъжд или снежна буря. Бъдете активни и инспектирайте редовно вашите за повреди на гумената част и поддържащото стоманено рано. По-долу са няколко признака, че е време да помислим за подмяна:

  • Извита рамка. Той може да се повреди по редица причини от хакване на леда от предното стъкло до някои автомивки. Каквато и да е причината, огънатата рама на чистачките води до лош контакт с предното стъкло.
  • Ивици. Това се случва, когато гумената чистачка се втвърди, изсъхне или напука или някои чужди вещества като дървесен сок се събират на предно стъкло.
  • Разделяне. Гумена чистачка се влошава от слънцето и се отделя от рамката.
  • Тракаха. Тези звуци означават, че чистачките са в контакт със стъклото само част от времето и не могат да го почистят правилно.

Огромен избор

Тестването показа, че повечето чистачки осигуряват оптимална работа само за около 6 месеца, така че е добра идея да ги замените през този интервал, независимо от външния им вид. Нашият избор включва разнообразие от чистачки в различни размери за всички популярни превозни средства, включително задни, в стилове, които да отговарят на всеки тип време. Имаме дори единици за производителност по ваш избор от цветове, включително двойни чистачки с устойчива на корозия поликарбонатна рамка. Те директно ще заменят фабричните ви части и ще добавят цветен персонализиран стил на вашето возене, заедно с изключителна производителност.

Времето има значение

Ако живеете в умерен климат, който вижда много малко сняг, тогава конвенционалните чистачки на предното стъкло ще осигурят отлична производителност. Обикновено те имат устойчива стоманена конструкция с нокти за придържане на естествената гумена чистачка и шарнири и шарнири, които позволяват на рамката да се огъва и оказва равномерно налягане върху чистачките. Този тип е инсталиран като оригинално оборудване на милиони автомобили и камиони, а нашите резервни части осигуряват OE еквивалентно качество и производителност. Той също така често е и най-изгодната цена, което го прави голяма стойност.

Ясен изглед в сняг

Ако обаче там, където шофирате, се наблюдават значителни снеговалежи и заледени температури, трябва да имате предвид зимните чистачки. В конвенционалните единици отворените пространства в решетъчната мрежа могат да се запушат с лед и сняг, което не позволява да се приспособи към предното стъкло и да създаде области, които остават неразградени. Зимните чистачки имат капак, който загражда надстройката, или могат да бъдат тип греди без решетки. Както покритите, така и перата инхибират натрупването на лед и сняг.

Здрав дизайн за тежко време

Вместо рамка, чистачките от тип греда използват плоско парче пружинна стомана, затворено в пластмаса, за да се гарантира, че чистачката отговаря на контура на предното стъкло. Този тип е идеален за зимата, но може да се използва и целогодишно. Много от първокласните са усъвършенствани материала на чистачките, с гума, която е импрегнирана със силикон или покрита с тефлон или графит, за да се избегне залепването на лед и сняг към тях. Чистачките на гредата имат по-нисък, по-аеродинамичен профил, който не е податлив на вятърни повдигания, а подобрените материали осигуряват по-дълъг експлоатационен живот.

Дъжд и снеговалеж

Можете допълнително да подобрите видимостта си при шофиране във времето с помощта на Rain-X® Glass Treatment. Rain-X прилага слой от водоотблъскващи молекули към вашето предно стъкло, което образува бариера за отблъскване на дъжд, валежи, сняг и лед. С Rain-X водата ще се нанизва на предното ви стъкло, за драматично подобряване на видимостта, а по-добрата видимост означава подобрено време за реакция на водача и по-безопасно шофиране при неблагоприятно време. Лечението с стъкло Rain-X се прилага изключително лесно, просто се уверете, че стъклените повърхности са чисти и сухи и температурата е над 4 ° C.Прочети повече

ТОП производители

star star star star star
Коректни и експедитивни! G
Plamen Ivanov
Plamen Ivanov
25 November 2022
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Georgi Georgiev
Georgi Georgiev
25 November 2022
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Georgi Todorov
Georgi Todorov
25 November 2022
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Dimitar Vergov
Dimitar Vergov
25 November 2022
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Янко Димитров
Янко Димитров
24 November 2022
star star star star star
Super G
Илия Илиев
Илия Илиев
24 November 2022