Пазарувай с до -23% намаление
Часа
  • 0
  • 0
Минути
  • 0
  • 0
Секунди
  • 0
  • 0
Пазарувай с до -23% намаление

Чистачки за кола предни и задни на ниска цена - онлайн магазин

Пазарувай онлайн 24/7

Чистачки за кола предни и задни - Bosch, Valeo, Champion, Hella, Denso, SWF

За смяна ли са? Видове и как да изберем?

Чистачки за кола - Bosch, Valeo, Champion, Hella, Denso, SWF - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. Един от най-важните елементи в автомобилното оборудване са чистачките. Те осигуряват на всеки един водач нужната видимост при шофиране. Използват се ежедневно и задължително трябва да бъдат в изправност. По-често ги употребяваме през есенния и пролетния сезон, когато има повече валежи.

Как да разберем, че вашите чистачки са за смяна?

Най-често срещаните признаци са, когато започнат да мажат, да оставят следи или да стържат. Това означава, че силиконовото перо е амортизирано и трябва да смените вашите предни или задни чистачки.

Как да изберем по-качествен продукт?

Много хора си задават въпроса, кои чистачки да си закупят и ще издържат ли по-дълго време. В повечето случаи, хората прибягват до закупуването на обикновени чистачки от непроверени производители. За да избегнете това и да купите наистина качествен продукт ви съветваме да се насочите към водещи производители като БОШ, VALEO, CHAMPION и SWF. Това са марки с проверено и доказано качество, които се използват за фабрично вграждане в автомобилите.

Как да предпазим чистачките?

Най-често ги подменяме през есента за да можем да се подготвим за зимата. За да запазим предните или задните чистачките е изключително важно да не ги пускаме на сухо стъкло, защото се получава голямо триене и това унищожава перото им. Второто много важно е да не се пускат, когато стъклото е замръзнало и има лед по него, защото има голяма вероятност перото да се скъса. И трето, когато има снеговалеж и оставите автомобила си е хубаво да вдигнете вашите чистачки за да не седят върху стъклото на автомобила и да не замръзват.

Видове и как да изберем?

Шарнирни - с метално рамо

Aerotwin - тип банан без метално рамо

Аеродинамични - Пластмасово аеродинамично рамо

Всеки автомобил има различен вид чистачка, тъй като в днешно време по-новите автомобили се произвеждат със специфични рамена за захващане. Колите, които са произведени до 2000г. използват най-често стандартните, които са с така нареченото рамо тип кука. За тези автомобили може да намерите, както шарнирни, така и Aerotwin тип банан. Превозните средства произведени след 2000г. предимно използват Aerotwin, които са аеродинамични и доста по-добре прилепват към стъклото на автомобила.


Колкото и да са добри спирачките, можете да имате сблъсък, ако не можете да видите препятствието и да реагирате навреме, за да натиснете спирачния педал. При 60 мили / ч, вашето превозно средство изминава 88 фута само за една секунда, така че и най-малкото колебание поради лоша видимост може да заклина катастрофа. Ще бъдете сигурни в ясна визия при всякакви метеорологични условия с качествени чистачки на чистачките. Пазарувайте нашата обширна селекция в момента и бъдете готови за всичко, което майката природа има в магазина.

Чести признаци на износване

Подобно на гумите, въздушните филтри и спирачните обувки, ножовете на чистачките са компоненти, които изискват периодична подмяна. За съжаление повечето шофьори ги пренебрегват и осъзнават, че са необходими нови, когато зрението им е компрометирано по време на дъжд или снежна буря. Бъдете активни и инспектирайте редовно вашите за повреди на гумената част и поддържащото стоманено рано. По-долу са няколко признака, че е време да помислим за подмяна:

  • Извита рамка. Той може да се повреди по редица причини от хакване на леда от предното стъкло до някои автомивки. Каквато и да е причината, огънатата рама на чистачките води до лош контакт с предното стъкло.
  • Ивици. Това се случва, когато гумената чистачка се втвърди, изсъхне или напука или някои чужди вещества като дървесен сок се събират на предно стъкло.
  • Разделяне. Гумена чистачка се влошава от слънцето и се отделя от рамката.
  • Тракаха. Тези звуци означават, че чистачките са в контакт със стъклото само част от времето и не могат да го почистят правилно.

Огромен избор

Тестването показа, че повечето чистачки осигуряват оптимална работа само за около 6 месеца, така че е добра идея да ги замените през този интервал, независимо от външния им вид. Нашият избор включва разнообразие от чистачки в различни размери за всички популярни превозни средства, включително задни, в стилове, които да отговарят на всеки тип време. Имаме дори единици за производителност по ваш избор от цветове, включително двойни чистачки с устойчива на корозия поликарбонатна рамка. Те директно ще заменят фабричните ви части и ще добавят цветен персонализиран стил на вашето возене, заедно с изключителна производителност.

Времето има значение

Ако живеете в умерен климат, който вижда много малко сняг, тогава конвенционалните чистачки на предното стъкло ще осигурят отлична производителност. Обикновено те имат устойчива стоманена конструкция с нокти за придържане на естествената гумена чистачка и шарнири и шарнири, които позволяват на рамката да се огъва и оказва равномерно налягане върху чистачките. Този тип е инсталиран като оригинално оборудване на милиони автомобили и камиони, а нашите резервни части осигуряват OE еквивалентно качество и производителност. Той също така често е и най-изгодната цена, което го прави голяма стойност.

Ясен изглед в сняг

Ако обаче там, където шофирате, се наблюдават значителни снеговалежи и заледени температури, трябва да имате предвид зимните чистачки. В конвенционалните единици отворените пространства в решетъчната мрежа могат да се запушат с лед и сняг, което не позволява да се приспособи към предното стъкло и да създаде области, които остават неразградени. Зимните чистачки имат капак, който загражда надстройката, или могат да бъдат тип греди без решетки. Както покритите, така и перата инхибират натрупването на лед и сняг.

Здрав дизайн за тежко време

Вместо рамка, чистачките от тип греда използват плоско парче пружинна стомана, затворено в пластмаса, за да се гарантира, че чистачката отговаря на контура на предното стъкло. Този тип е идеален за зимата, но може да се използва и целогодишно. Много от първокласните са усъвършенствани материала на чистачките, с гума, която е импрегнирана със силикон или покрита с тефлон или графит, за да се избегне залепването на лед и сняг към тях. Чистачките на гредата имат по-нисък, по-аеродинамичен профил, който не е податлив на вятърни повдигания, а подобрените материали осигуряват по-дълъг експлоатационен живот.

Дъжд и снеговалеж

Можете допълнително да подобрите видимостта си при шофиране във времето с помощта на Rain-X® Glass Treatment. Rain-X прилага слой от водоотблъскващи молекули към вашето предно стъкло, което образува бариера за отблъскване на дъжд, валежи, сняг и лед. С Rain-X водата ще се нанизва на предното ви стъкло, за драматично подобряване на видимостта, а по-добрата видимост означава подобрено време за реакция на водача и по-безопасно шофиране при неблагоприятно време. Лечението с стъкло Rain-X се прилага изключително лесно, просто се уверете, че стъклените повърхности са чисти и сухи и температурата е над 4 ° C.Прочети повече

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Sergey Sidenko
Sergey Sidenko
15 June 2021
star star star star star
Ако искате да ви пратят вече монтирани части или използвани части, после при опит да ги върнете да ви кажат, извинете ама няма как да вземем стока, която вие сте монтирали. Силно ви препоръчвам да поръчате от тук. Обичайните коментари от сорта че сте лъжец и че няма как те да са направили грешката очаквайте като бонус.
Отговор от Авточасти AutoPower.BG:
Здравейте г-н Бекир, ако сте получили монтирана стока, както твърдите сте имали опция за преглед при която сте могли да я откажете в Еконт. Всекидневно имаме случаи в които клиент монтира дадена стока и след това иска да я върне поради не качествено направена автомобилна диагностика. Съжалявям, че сте останали с лошо впечатление за нас, но няма как да върнете стока, която има следи от монтаж. Ако има някакъв проблем със изпратена стока от нас, то проблемът трябва да бъде констатиран на опция за преглед, а не след като вече сте напуснали офиса на Еконт.
G
Yuner Bekir
Yuner Bekir
15 June 2021
star star star star star
Никога не съм имал проблеми!
Отговор от Авточасти AutoPower.BG:
Здравейте, колегите винаги звънят преди да изпратят поръчката и най-вероятно са Ви събудили ;) За съжаление операторите не следят и не отговарят на коментарите и няма как да се съобразят с вашето искане. Обмисляме да направим поле за Ваш коментар към поръчката при завършване за да може да се съобразим с клиентите и желанията им. Поздрави Авточасти AutoPower.BG
G
ivajlo atanasov
ivajlo atanasov
15 June 2021
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Stefka Georgieva
Stefka Georgieva
15 June 2021
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Sasho Kirilov
Sasho Kirilov
15 June 2021
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
dimitar dimitrov
dimitar dimitrov
14 June 2021