Пазарувай с до -23% намаление

Дистрибуторна капачка за кола на ниска цена - онлайн магазин

Дистрибуторна капачка
Пазарувай онлайн 24/7

Дистрибуторна капачка - Bosch, Beru, Facet, Valeo, Blue print

Устройство и начин на работа

Дистрибуторна капачка - Bosch, Beru, Facet, Valeo, Blue print - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. Всички нови модели коли са оборудвани с електронни системи за запалване без разпределение. В най-новите системи COP (Coil on Plug) бобината е директно свързана към свеща във всеки цилиндър, а времето за запалване се контролира от компютър въз основа на вход от сензори и вътрешно програмиране. Но от първите дни на автомобила до далеч през 80-те години, изгарянето в цилиндрите на двигателя е инициирано от напрежение от една намотка, която е насочена към всяка свещ от дистрибутор и проводници на свеща и през по-голямата част от това време дистрибутора също механично контролирано време за искра с точки на прекъсване и предварително тегло. Дистрибуторната капачка съдържа редица компоненти за износване, които изискват периодична настройка или подмяна, а дефектите на дистрибутора могат да причинят пускане, трудно стартиране и лоша производителност и икономия на гориво. Независимо дали правите настройка и редовна поддръжка или искате да поправите проблем с работата на двигателя, тук ще намерите всички необходими дистрибуторски компоненти на нашите цифрови рафтове.

Типичният разпределител се състои от вал, който се върти върху втулки вътре в чугунен или алуминиев корпус. В долната част на вала е прикрепена предавка, която се задвижва от разпределителния вал. Валът на разпределителя също задвижва маслената помпа на много двигатели. Разпределителният ротор е монтиран в горната част на вала и заедно с разпределителната плоча и механизмите за задействане и задвижване е затворен в капачката на разпределителя. Капачката на разпределителя, изработена от фенолна или пластмасова, се закрепва към горната част на корпуса на разпределителя с щипки или винтове. Той съдържа клеми по периметъра на капачката за всеки цилиндър и клема в центъра, която свързва ротора с бобината на запалването. Повечето разпределителни капачки имат централен терминал, който се свързва към външна намотка с високо напрежение, но при някои разпределители бобината е монтирана директно към капачката. Роторът разпределя напрежението на бобината на запалването към отделните кули на цилиндъра на капачката, докато разпределителният вал се върти. Проводниците на свещта, прикрепени към кутиите на цилиндъра на разпределителната капачка, доставят напрежението към свеща във всеки цилиндър.

Токът, преминаващ през първичните намотки на бобината на запалването, създава магнитно поле. Когато този токов поток се прекъсне, сриващото се магнитно поле произвежда електрически ток във вторичните намотки, който се увеличава до 15 000 - 40 000 волта, необходими за прескачане на пролуката между електродите на свеща и запалване на сместа въздух / гориво в цилиндрите. Токовият поток се прекъсва от задействащия механизъм в разпределителя - механични прекъсвачи или електронни компоненти. В механичната система гърбица на разпределителния вал има лобове, които съответстват на броя на цилиндрите. Точките на прекъсвача, наричани още контактна група, са монтирани към плоча, съседна на гърбицата. Върху гърбицата се движи триещ се блок върху ръката на точката, като лобовете отварят точките. Когато точките са затворени, токът тече и магнитното поле се натрупва в намотката - това е времето на задържане. Когато отворите на гърбиците отворят точките, магнитното поле се срива и напрежението се изпраща към свещите. Кондензатор, наречен кондензатор, е включен във веригата за намаляване на дъгата и изгарянето на контактите.

Въпреки че е намален от кондензатора, по време на работа на двигателя все още има някои дъги в точките, което причинява ерозия на контактите, и съчетано с триене на блок износване, това променя празнината, престоя и времето, като се отразява неблагоприятно върху работата и емисиите. За да елиминират честото регулиране и подмяна, изисквани от прекъсвачи, производителите на превозни средства започват да преминават към електронни задействащи механизми в края на 60-те и началото на 70-те години. Електронното управление предлага няколко предимства; няма механични части за износване и може да се осигури повече напрежение на свещите за по-ефективна работа на двигателя. На мястото на гърбицата на разпределителния вал електронните разпределители разполагат с отклоняващ механизъм със зъби, които съответстват на броя на цилиндрите, а вместо точки на прекъсване на разпределителната плоча се монтира магнитен превключвател или превключвател за ефект на Хол. Докато разпределителят се върти и reluctor преминава на пикапа или сензора, сигнал се изпраща към модул за запалване, който съдържа транзистор, който се затваря и отваря първичната верига, за да създаде и свие магнитното поле и да произведе напрежението, изпратено към свещите.

Необходимо е време за пълното запалване на сместа в цилиндрите, така че свещите обикновено са предназначени да изстрелят няколко градуса BTDC (преди топ мъртъв център) на силовия ход, така че пълната сила на горене може да се приложи към буталата. Това се нарича начален момент. С увеличаването на оборотите обаче свещите трябва да се запалват още по-рано. За да напреднат разпределителните механизми разполагат с центробежен механизъм за напред, състоящ се от тежести и пружини. С увеличаването на скоростта на двигателя и разпределителния вал се върти по-бързо, центробежната сила изтласква тежестите навън, което от своя страна премества разпределителната гърбица, за да промени времето. Пружините контролират скоростта на аванса. В началото на 50-те години на миналия век производителите на превозни средства започват да инсталират механизми за предварително вакуум. Предварително вакуумът напредва времето за работа по време на експлоатационни условия на превозното средство, като круиз по магистрала, когато натоварването на двигателя е леко и вакуумът е голям, за да се увеличи ефективността на двигателя. Вакуумният контейнер е монтиран към корпуса на разпределителя и съдържа диафрагма, която е прикрепена към разпределителната плоча. Вакуумът на двигателя се дърпа върху диафрагмата и плочата, за да се ускори времето. В крайна сметка напредването на искрата също се контролира по електронен път при запалването на дистрибутора.

Наред с точките на прекъсвача и кондензатора, капачката на разпределителя и ротора също се считат за износващи се елементи, които трябва периодично да се сменят. Проверете клемите на капачката и ротора за наличие на корозия, ерозия, проследяване на въглерод и пукнатини. Напрежението трябва да прескочи пролуката между върха на ротора и клемите на разпределителния цилиндър, а това са обичайни зони на износване. Въпреки че електронните механизми за задействане са много по-надеждни от точките на прекъсвача, разпределителните валове и втулките могат да се износват, което води до прекомерна игра и неправилна празнина между зъбите на редуктора и пикапа или сензора. Вакуумните авансови мембрани могат да се провалят, а центробежните механизми за предварително активиране могат да станат лепкави и неподвижни, което води до недостатъчен аванс, лоша производителност и прегряване, а центробежните авансови пружини могат да се счупят, причинявайки прекалено много аванс твърде рано и пингиране.

Независимо за това какво превозно средство работите или дали имате механични прекъсвачи или електронно запалване, ние имаме резервни дистрибутори и свързани компоненти, необходими за възстановяване на правилната производителност, надеждност и икономия на гориво. Ние предлагаме дистрибутори и компоненти, които са произведени по оригинални спецификации на оборудването, така че когато ремонтът приключи, можете да разчитате на производителността на вашето превозно средство. В допълнение към богата селекция от пълни дистрибуторски възли, ние предлагаме и всички свързани с дистрибуторна капачка компоненти, необходими за настройка и ремонти, включително комплекти за контакт, кондензатори, капачки на дистрибутора и ротори, захранващи устройства и сензори, редуктори, вакуумни каси и много други. И ако искате по-добра производителност и надеждност с по-малко поддръжка, имаме електронни комплекти за преобразуване на запалването, които да заменят механичните прекъсвачи на повечето популярни автомобили.Прочети повече

Продукти

 • ASHIKA 121-03-309 дистрибуторна капачка на запалване
  дистрибуторна капачка на запалване ASHIKA 121-03-309 ASHIKA дистрибуторна капачка на запалване ASHIKA 121-03-309
  Продукт: дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: ASHIKA
  Парт номер: 121-03-309
  брой на жичките (проводници): 5
  диаметър на корпуса [mm]: 73
  11 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 101 020 кондензатор, запалителна система
  кондензатор, запалителна система TOPRAN 101 020 TOPRAN кондензатор, запалителна система TOPRAN 101 020
  Продукт: кондензатор, запалителна система
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 101 020
  ограничение за производител: Bosch
  13 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 1 237 013 303 контактен комплект, дистрибутор на запалване
  контактен комплект, дистрибутор на запалване BOSCH 1 237 013 303 BOSCH контактен комплект, дистрибутор на запалване BOSCH 1 237 013 303
  Продукт: контактен комплект, дистрибутор на запалване
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 1 237 013 303
  10 лв. цена с ДДС
 • MAXGEAR 13-0106 Делко
  Делко MAXGEAR 13-0106 MAXGEAR Делко MAXGEAR 13-0106
  Продукт: Делко
  Марка: MAXGEAR
  Парт номер: 13-0106
  131 лв. цена с ДДС
 • BREMI 6027R дистрибуторна капачка на запалване
  дистрибуторна капачка на запалване BREMI 6027R BREMI дистрибуторна капачка на запалване BREMI 6027R
  Продукт: дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: BREMI
  Парт номер: 6027R
  ограничение за производител: System BOSCH
  материал: полиестер
  вид на монтаж: бърза връзка
  дистрибутор на запалването/ палец: екраниран
  27 лв. цена с ДДС
 • BREMI 7001 Палец на разпределителя на запалването
  Палец на разпределителя на запалването BREMI 7001 BREMI Палец на разпределителя на запалването BREMI 7001
  Продукт: Палец на разпределителя на запалването
  Марка: BREMI
  Парт номер: 7001
  ограничение за производител: System BOSCH
  съпротивление [Ом]: 1000
  материал: полиестер
  защитен от смущения:
  9 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 101 018 палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването TOPRAN 101 018 TOPRAN палец на разпределителя на запалването TOPRAN 101 018
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 101 018
  за OE-номер: 12 12 222
  за OE-номер: 052 905 225C
  за OE-номер: 90008612
  ограничение за производител: BOSCH
  4 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 100 596 дистрибуторна капачка на запалване
  дистрибуторна капачка на запалване TOPRAN 100 596 TOPRAN дистрибуторна капачка на запалване TOPRAN 100 596
  Продукт: дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 100 596
  ограничение за производител: BOSCH
  10 лв. цена с ДДС
 • BERU EVL134 палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването BERU EVL134 BERU палец на разпределителя на запалването BERU EVL134
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: BERU
  Парт номер: EVL134
  ограничение за производител: System BOSCH
  съпротивление [Ом]: 1000
  материал: полиестер
  вид на монтаж: пъхнат
  диаметър входящ [mm]: 10,2
  14 лв. цена с ДДС
 • EPS 1.422.102 палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването EPS 1.422.102 EPS палец на разпределителя на запалването EPS 1.422.102
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: EPS
  Парт номер: 1.422.102
  35 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 1 234 332 350 палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването BOSCH 1 234 332 350 BOSCH палец на разпределителя на запалването BOSCH 1 234 332 350
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 1 234 332 350
  съпротивление [kОм]: 1
  27 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 1 235 522 444 дистрибуторна капачка на запалване
  дистрибуторна капачка на запалване BOSCH 1 235 522 444 BOSCH дистрибуторна капачка на запалване BOSCH 1 235 522 444
  Продукт: дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 1 235 522 444
  брой цилиндри: 4
  92 лв. цена с ДДС
 • JP GROUP 1291300200 палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването JP GROUP 1291300200 JP GROUP палец на разпределителя на запалването JP GROUP 1291300200
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: JP GROUP
  Парт номер: 1291300200
  ограничение за производител: System DELCO-REMY
  7 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 100 980 дистрибуторна капачка на запалване
  дистрибуторна капачка на запалване TOPRAN 100 980 TOPRAN дистрибуторна капачка на запалване TOPRAN 100 980
  Продукт: дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 100 980
  ограничение за производител: BOSCH
  доп. артикул/доп. инфо. 2: с капак
  14 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 202 000 дистрибуторна капачка на запалване
  дистрибуторна капачка на запалване TOPRAN 202 000 TOPRAN дистрибуторна капачка на запалване TOPRAN 202 000
  Продукт: дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 202 000
  ограничение за производител: DELCO-REMY
  30 лв. цена с ДДС
 • NIPPARTS J5326002 Дистрибуторна капачка на запалване
  Дистрибуторна капачка на запалване NIPPARTS J5326002 NIPPARTS Дистрибуторна капачка на запалване NIPPARTS J5326002
  Продукт: Дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: NIPPARTS
  Парт номер: J5326002
  брой на входове/изходи: 5
  15 лв. цена с ДДС
 • NIPPARTS J5332000 Палец на разпределителя на запалването
  Палец на разпределителя на запалването NIPPARTS J5332000 NIPPARTS Палец на разпределителя на запалването NIPPARTS J5332000
  Продукт: Палец на разпределителя на запалването
  Марка: NIPPARTS
  Парт номер: J5332000
  Тегло [kg]: 0,03
  дистрибутор на запалването/ палец: незащитен от смущения (неекраниран)
  9 лв. цена с ДДС
 • MAXGEAR 31-0212 капачка на дистрибутор на запалване
  капачка на дистрибутор на запалване MAXGEAR 31-0212 MAXGEAR капачка на дистрибутор на запалване MAXGEAR 31-0212
  Продукт: капачка на дистрибутор на запалване
  Марка: MAXGEAR
  Парт номер: 31-0212
  запалителен кабел: изпълнение на конектор DIN
  23 лв. цена с ДДС
 • FACET 3.8129RS палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването FACET 3.8129RS FACET палец на разпределителя на запалването FACET 3.8129RS
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: FACET
  Парт номер: 3.8129RS
  алтернативен ремонтен комплект: HT.0794
  съпротивление на ротора [Ом]: 1000
  17 лв. цена с ДДС
 • BERU EVL087 палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването BERU EVL087 BERU палец на разпределителя на запалването BERU EVL087
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: BERU
  Парт номер: EVL087
  ограничение за производител: System BOSCH
  материал: полиестер
  дистрибутор на запалването/ палец: защитен от смущения, 1 kOhm
  22 лв. цена с ДДС
 • MAXGEAR 31-0009 капачка на дистрибутор на запалване
  капачка на дистрибутор на запалване MAXGEAR 31-0009 MAXGEAR капачка на дистрибутор на запалване MAXGEAR 31-0009
  Продукт: капачка на дистрибутор на запалване
  Марка: MAXGEAR
  Парт номер: 31-0009
  вид на монтаж: бърза връзка
  38 лв. цена с ДДС
 • HERTH+BUSS JAKOPARTS J5324011 дистрибуторна капачка на запалване
  дистрибуторна капачка на запалване HERTH+BUSS JAKOPARTS J5324011 HERTH+BUSS JAKOPARTS дистрибуторна капачка на запалване HERTH+BUSS JAKOPARTS J5324011
  Продукт: дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: HERTH+BUSS JAKOPARTS
  Парт номер: J5324011
  вид на монтаж: завинтен
  брой контакти: 4
  26 лв. цена с ДДС
 • EPS 1.422.095 палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването EPS 1.422.095 EPS палец на разпределителя на запалването EPS 1.422.095
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: EPS
  Парт номер: 1.422.095
  26 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 100 278 семеринг
  семеринг TOPRAN 100 278 TOPRAN семеринг TOPRAN 100 278
  Продукт: семеринг
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 100 278
  дебелина [mm]: 3,2
  диаметър на уплътнителен пръстен [mm]: 43
  материал: FPM (Флоур-каучук)
  3 лв. цена с ДДС
 • JP GROUP 1191300700 палец на разпределителя на запалването
  палец на разпределителя на запалването JP GROUP 1191300700 JP GROUP палец на разпределителя на запалването JP GROUP 1191300700
  Продукт: палец на разпределителя на запалването
  Марка: JP GROUP
  Парт номер: 1191300700
  ограничение за производител: BOSCH
  съпротивление [Ом]: 1000
  съпротивление [kОм]: 1
  5 лв. цена с ДДС
 • FACET 2.7530/33PHT дистрибуторна капачка на запалване
  дистрибуторна капачка на запалване FACET 2.7530/33PHT FACET дистрибуторна капачка на запалване FACET 2.7530/33PHT
  Продукт: дистрибуторна капачка на запалване
  Марка: FACET
  Парт номер: 2.7530/33PHT
  доп. артикул/доп. инфо. 2: без покритие
  50 лв. цена с ДДС
 • BERU VK407S капачка на дистрибутор на запалване
  капачка на дистрибутор на запалване BERU VK407S BERU капачка на дистрибутор на запалване BERU VK407S
  Продукт: капачка на дистрибутор на запалване
  Марка: BERU
  Парт номер: VK407S
  ограничение за производител: System BOSCH
  материал: полиестер
  вид на монтаж: закопчан
  повърхност: лакиран отвътре
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка зъб на трион
  дистрибутор на запалването/ палец: екраниран
  41 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 1 237 330 809 кондензатор, запалителна система
  кондензатор, запалителна система BOSCH 1 237 330 809 BOSCH кондензатор, запалителна система BOSCH 1 237 330 809
  Продукт: кондензатор, запалителна система
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 1 237 330 809
  10 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 1 237 013 804 контактен комплект, дистрибутор на запалване
  контактен комплект, дистрибутор на запалване BOSCH 1 237 013 804 BOSCH контактен комплект, дистрибутор на запалване BOSCH 1 237 013 804
  Продукт: контактен комплект, дистрибутор на запалване
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 1 237 013 804
  11 лв. цена с ДДС

Информация

✅ Дистрибуторна капачка: за всички автомобили
✅ Дистрибуторна капачка марки: BOSCH, VALEO, BREMI, HERTH+BUSS JAKOPARTS, QUINTON HAZELL, METZGER, MAGNETI MARELLI, JAPANPARTS, FACET, VEMO
✅ Дистрибуторна капачка по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай дистрибуторна капачка: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.8 от 236 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на дистрибуторна капачка?

Всички поръчки на дистрибуторна капачка се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на дистрибуторна капачка се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя дистрибуторна капачка?

Всяка поръчка за дистрибуторна капачка може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за дистрибуторна капачка не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за дистрибуторна капачка.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на дистрибуторна капачка?

Поръчки за дистрибуторна капачка направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на дистрибуторна капачка направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Metodi Hubenov
Metodi Hubenov
14 June 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Емир Емирски
Емир Емирски
14 June 2024
star star star star star
Акуратно и точно изпълнена поръчка. Благодаря! 10 G
Васил Василев
Васил Василев
14 June 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Svet Ognyanov
Svet Ognyanov
14 June 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Ivaylo Angelov
Ivaylo Angelov
13 June 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
stefan danchev
stefan danchev
13 June 2024