Пазарувай с до -23% намаление

EGR клапан за кола на ниска цена - онлайн магазин

EGR клапан
Пазарувай онлайн 24/7

EGR клапан - Wahler, Pierburg

Устройство и начин на работа

EGR клапан - Wahler, Pierburg - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. EGR (Exhaust Gas Recirculation) измерва отработените газове в потока на входящия въздух, за да понижи температурата на горивната камера и да намали NOx (азотните окиси) NOx реагира с ЛОС (летливи органични съединения) в присъствието на слънчева светлина, за да образува вреден смог. NOx се образува, когато азотът се комбинира с кислород при изключително високи температури в камерата на горене, 1371 ° C или повече. Разреждането на входящата смес въздух / гориво с отработени газове понижава температурата на горене, намалявайки количеството на азотните молекули, които се свързват с молекулите на кислорода, като по този начин намалява образуването на NOx. Рециркулацията на отработените газове обаче трябва да се извършва само при определени условия на работа на двигателя и ако има неизправност, това може да доведе до прекомерни емисии на NOx, груб празен ход, забавяне, детонация или други проблеми с управляемостта. Ако имате дефектни EGR симптоми, ние имаме EGR клапаните и свързаните с тях компоненти, за да възстановим правилното функциониране на превозното средство и спазването на емисиите.

Може да звучи противоположно да се прилага горещ газ за по-ниска температура, но се използва ауспух, тъй като е лесно достъпен инертен газ. Целият кислород се изразходва по време на горенето, така че отработените газове няма да изгорят. Изгорелите газове заемат място в горивната камера, което в противен случай би било поета от сместа въздух / гориво. Въздухът се състои от 21% кислород, така че отработените газове намаляват количеството кислород в горивната камера, което би било на разположение за изгаряне и повишаване на температурата. Заместването на инертните отработени газове на кислорода намалява температурата на горене. В допълнение към намаляването на емисиите на NOx, EGR може също да предотврати детонация, повредила двигателя, обикновено наричана чукване на двигателя, което също може да бъде причинено от повишена температура на горивната камера.

EGR клапанът е монтиран в канал, който свързва изпускателната система към всмукателния колектор. Когато се отвори, той позволява на изгорелите газове да се смесват с входящия въздушен заряд към горивните камери. Клапанът е необходим, защото EGR трябва да се контролира. Разреждането на заряда на входящия въздух с ауспух е желателно само когато превозното средство е с крейсерска скорост или по време на леко ускорение. Когато двигателят е студен, EGR не е необходим, тъй като температурите на горене не са достатъчно горещи, за да образуват NOx, а добавянето на отработените газове ще доведе до работа на двигателя грубо и застоя. Същото важи и при обороти на празен ход, дори когато двигателят е загрял и при работна температура. А с по-богатата смес от въздух / гориво, която се получава при WOT (Wide Open Throttle) и по време на силно ускорение, EGR също не е необходим.

Вентилът вътре в EGR клапана, който регулира потока на отработените газове, се управлява или от вакуумна диафрагма, или от електродвигател в рамките на EGR клапана. Преди появата на компютърни системи за управление на двигателя се използва термичен вакуум превключвател, за да се предотврати EGR, когато двигателят е студен. Днес функцията EGR се контролира от компютър. В допълнение към портираните вакуумни, други проекти, които се използват, включват положителни клапани с обратно налягане и отрицателни с обратно налягане, които и двете варират отваряне според противоналягането на отработените газове; електронно модулирани с широчина на импулса, които се използват с електромагнитен регулатор на EGR вакуум; и електронни цифрови и линейни.

Допълнителни компоненти, специфични за типа EGR система и EGR клапан, са използвани в комбинация с различни EGR клапани, като сензори за предоставяне на обратна връзка към компютъра относно EGR потока и соленоиди за регулиране на вакуумния сигнал към EGR клапана. Те включват вакуумни превключватели, соленоиди и модулатори и сензори за налягане, температура и положение на клапаните. Някои системи включват EGR охладители за понижаване на температурата на отработените газове, преди той да се смеси с въздушния заряд, за да подпомогне допълнително охлаждането на камерата за горене. Сложността и вариацията на компонентите и системите изключва подробно описание на функциите на всеки компонент и работата на всяка система в рамките на това описание на продукта. При правилна работа EGR клапанът и свързаните с него компоненти осигуряват EGR само когато е оптимално за намаляване на NOx, без да се отразява неблагоприятно върху работата на двигателя. Твърде много EGR или EGR в неправилен момент се обозначава с груб празен ход, отлагане, колебание и лошо ускорение. Симптомите на недостатъчен EGR включват изгаряне на искра и неуспешна проверка поради прекомерни емисии на NOx.

В допълнение към повреда на компонента, проблемите с EGR могат да бъдат причинени и от натрупване на въглерод, което причинява залепване на клапана и / или блокиране на проходите на EGR. Ако сензорът открие неправилен EGR поток, в паметта на компютъра ще бъдат зададени един или повече DTC (диагностични кодове за неизправности) и светлината CHECK ENGINE ще се включи. Вакуумните клапани могат да бъдат тествани с вакуумна помпа, но обикновено е необходим сканиращ инструмент за тестване на напълно електронни EGR клапани и за по-цялостно тестване. Без значение на какъв автомобил работите или тип EGR система, ние имаме заместващи EGR клапани и свързани компоненти, за да възстановим правилното функциониране и съответствието с емисиите. Ние предлагаме компоненти, които са произведени по оригинални спецификации на оборудването, така че когато ремонтите приключат, можете да разчитате на производителността на вашето превозно средство. В допълнение към описаните по-горе компоненти предлагаме и части, които често са необходими за цялостен ремонт, включително тръби, линии, фитинги, маркучи, съединители, уплътнения и много други.Прочети повече

Продукти

 • HELLA 6NU 010 171-271 egr клапан
  egr клапан HELLA 6NU 010 171-271 HELLA egr клапан HELLA 6NU 010 171-271
  Продукт: egr клапан
  Марка: HELLA
  Парт номер: 6NU 010 171-271
  електронапрежение [V]: 12
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: без уплътнение
  доп. артикул/доп. инфо. 2: Софтуера на контролния модул трябва да се обнови.
  Необходим е монтаж/демонтаж от специализиран персонал!:
  395 лв. цена с ДДС
 • MEAT & DORIA 88103E EGR-клапан
  EGR-клапан MEAT & DORIA 88103E MEAT & DORIA EGR-клапан MEAT & DORIA 88103E
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: MEAT & DORIA
  Парт номер: 88103E
  качество: OE EQUIVALENT
  версия: EQUIVALENT
  334 лв. цена с ДДС
 • JP GROUP 3319900300 EGR клапан
  EGR клапан JP GROUP 3319900300 JP GROUP EGR клапан JP GROUP 3319900300
  Продукт: EGR клапан
  Марка: JP GROUP
  Парт номер: 3319900300
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  брой на дупките за закрепване: 4
  102 лв. цена с ДДС
 • FA1 130-992 EGR клапан
  EGR клапан FA1 130-992 FA1 EGR клапан FA1 130-992
  Продукт: EGR клапан
  Марка: FA1
  Парт номер: 130-992
  материал: неръждаема стомана
  тип зареждане (нагнетяване): турбокомпресор задвижван от изгорелите газове
  6 лв. цена с ДДС
 • PIERBURG 7.21898.00.0 Egr клапан
  Egr клапан PIERBURG 7.21898.00.0 PIERBURG Egr клапан PIERBURG 7.21898.00.0
  Продукт: Egr клапан
  Марка: PIERBURG
  Парт номер: 7.21898.00.0
  вид на експлоатация: пневматичен
  тип клапан: мембранен клапан
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнение
  92 лв. цена с ДДС
 • Metalcaucho 03728 Маркуч картерни газове
  Маркуч картерни газове Metalcaucho 03728 Metalcaucho Маркуч картерни газове Metalcaucho 03728
  Продукт: Маркуч картерни газове
  Марка: Metalcaucho
  Парт номер: 03728
  Тегло [kg]: 0,03
  материал: пластмаса
  тегло [g]: 30
  10 лв. цена с ДДС
 • METZGER 0892622 egr клапан
  egr клапан METZGER 0892622 METZGER egr клапан METZGER 0892622
  Продукт: egr клапан
  Марка: METZGER
  Парт номер: 0892622
  качество: AM
  качество: IAM
  вид на експлоатация: електрически
  брой на щепселните контакти: 5
  вид на охлаждането: с въздушно охлаждане
  форма на корпуса на щекера: овален
  артикул номер на препоръчителните аксесоари: 0899249
  Задълж. Се сравняват старата и новата част (особено ид.№):
  422 лв. цена с ДДС
 • NTY EGR-PE-000 EGR-клапан
  EGR-клапан NTY EGR-PE-000 NTY EGR-клапан NTY EGR-PE-000
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: NTY
  Парт номер: EGR-PE-000
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: без EGR-охладител
  брой контакти: 5
  спецификация: LINEAR
  производствен номер: EGR-PE-000
  бруто тегло [kg]: 0,965
  нетно тегло [g]: 900
  95 лв. цена с ДДС
 • DEPO-LORO 121-01-012 EGR клапан
  EGR клапан DEPO-LORO 121-01-012 DEPO-LORO EGR клапан DEPO-LORO 121-01-012
  Продукт: EGR клапан
  Марка: DEPO-LORO
  Парт номер: 121-01-012
  електронапрежение [V]: 12
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  нова част:
  не се изисква връщане на старата част:
  83 лв. цена с ДДС
 • PIERBURG 7.00063.10.0 EGR клапан
  EGR клапан PIERBURG 7.00063.10.0 PIERBURG EGR клапан PIERBURG 7.00063.10.0
  Продукт: EGR клапан
  Марка: PIERBURG
  Парт номер: 7.00063.10.0
  електронапрежение [V]: 12
  вид на експлоатация: електрически
  тип клапан: магнитен клапан
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнение
  технически информационен номер: SI 0100
  348 лв. цена с ДДС
 • NTY EGR-PL-000 EGR-клапан
  EGR-клапан NTY EGR-PL-000 NTY EGR-клапан NTY EGR-PL-000
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: NTY
  Парт номер: EGR-PL-000
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: без EGR-охладител
  брой контакти: 5
  производствен номер: EGR-PL-000
  бруто тегло [kg]: 0,788
  нетно тегло [g]: 738
  102 лв. цена с ДДС
 • HELLA 6NU 010 171-161 egr клапан
  egr клапан HELLA 6NU 010 171-161 HELLA egr клапан HELLA 6NU 010 171-161
  Продукт: egr клапан
  Марка: HELLA
  Парт номер: 6NU 010 171-161
  вид на експлоатация: пневматичен
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  Необходим е монтаж/демонтаж от специализиран персонал!:
  307 лв. цена с ДДС
 • JP GROUP 1119903600 EGR клапан
  EGR клапан JP GROUP 1119903600 JP GROUP EGR клапан JP GROUP 1119903600
  Продукт: EGR клапан
  Марка: JP GROUP
  Парт номер: 1119903600
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  брой контакти: 5
  205 лв. цена с ДДС
 • ELRING 797.970 гарнитура EGR-клапан
  гарнитура EGR-клапан ELRING 797.970 ELRING гарнитура EGR-клапан ELRING 797.970
  Продукт: гарнитура EGR-клапан
  Марка: ELRING
  Парт номер: 797.970
  брой на дупките за закрепване: 2
  20 лв. цена с ДДС
 • FA1 512-034 гарнитура EGR-клапан
  гарнитура EGR-клапан FA1 512-034 FA1 гарнитура EGR-клапан FA1 512-034
  Продукт: гарнитура EGR-клапан
  Марка: FA1
  Парт номер: 512-034
  18 лв. цена с ДДС
 • DEPO-LORO 121-01-098 EGR клапан
  EGR клапан DEPO-LORO 121-01-098 DEPO-LORO EGR клапан DEPO-LORO 121-01-098
  Продукт: EGR клапан
  Марка: DEPO-LORO
  Парт номер: 121-01-098
  вид на експлоатация: електрически
  тип клапан: управляващ клапан
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  386 лв. цена с ДДС
 • NISSENS 98237 egr-клапан
  egr-клапан NISSENS 98237 NISSENS egr-клапан NISSENS 98237
  Продукт: egr-клапан
  Марка: NISSENS
  Парт номер: 98237
  вариант на екипировка: FIRST FIT
  вариант на екипировка: --FIRST FIT--
  материал: стомана
  норма за изгорелите газове: Евро 4 (D4)
  допълващ артикул /допълваща информация: без EGR-охладител
  276 лв. цена с ДДС
 • ELRING 729.970 EGR клапан
  EGR клапан ELRING 729.970 ELRING EGR клапан ELRING 729.970
  Продукт: EGR клапан
  Марка: ELRING
  Парт номер: 729.970
  вътрешен диаметър [mm]: 32
  6 лв. цена с ДДС
 • VAICO V10-2521-1 помпа
  помпа VAICO V10-2521-1 VAICO помпа VAICO V10-2521-1
  Продукт: помпа
  Марка: VAICO
  Парт номер: V10-2521-1
  Тегло [kg]: 0,027
  вид на експлоатация: пневматичен
  тип клапан: клапан за обезвъздушаване
  по избор:
  59 лв. цена с ДДС
 • NTY EGR-VW-046 тръбопровод, agr-вентил линия на колектор
  тръбопровод, agr-вентил NTY EGR-VW-046 NTY тръбопровод, agr-вентил NTY EGR-VW-046
  Продукт: тръбопровод, agr-вентил
  Марка: NTY
  Парт номер: EGR-VW-046
  страна на монтаж: линия на колектор
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  бруто тегло [kg]: 0,39
  бруто тегло [kg]: 0,390
  нетно тегло [g]: 340
  129 лв. цена с ДДС
 • PIERBURG 7.02256.00.0 клапан, система за вторичен въздух
  клапан, система за вторичен въздух PIERBURG 7.02256.00.0 PIERBURG клапан, система за вторичен въздух PIERBURG 7.02256.00.0
  Продукт: клапан, система за вторичен въздух
  Марка: PIERBURG
  Парт номер: 7.02256.00.0
  електронапрежение [V]: 12
  вид на експлоатация: електро-пневматичен
  тип клапан: превключващ клапан
  74 лв. цена с ДДС
 • Metalcaucho 09489 маркуч картерни газове
  маркуч картерни газове Metalcaucho 09489 Metalcaucho маркуч картерни газове Metalcaucho 09489
  Продукт: маркуч картерни газове
  Марка: Metalcaucho
  Парт номер: 09489
  Тегло [kg]: 0,18
  264 лв. цена с ДДС
 • HERTH+BUSS JAKOPARTS J5690512 EGR-клапан
  EGR-клапан HERTH+BUSS JAKOPARTS J5690512 HERTH+BUSS JAKOPARTS EGR-клапан HERTH+BUSS JAKOPARTS J5690512
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: HERTH+BUSS JAKOPARTS
  Парт номер: J5690512
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: без уплътнение
  брой на щепселните контакти: 5
  номинално напрежение [V]: 12
  635 лв. цена с ДДС
 • PIERBURG 7.05817.00.0 Регулиращ клапан за налягане на турбината
  Регулиращ клапан за налягане на турбината PIERBURG 7.05817.00.0 PIERBURG Регулиращ клапан за налягане на турбината PIERBURG 7.05817.00.0
  Продукт: Регулиращ клапан за налягане на турбината
  Марка: PIERBURG
  Парт номер: 7.05817.00.0
  вид на експлоатация: пневматичен
  тип клапан: възвратен клапан
  29 лв. цена с ДДС
 • BorgWarner (Wahler) 710943D/1 EGR-клапан
  EGR-клапан BorgWarner (Wahler) 710943D/1 BorgWarner (Wahler) EGR-клапан BorgWarner (Wahler) 710943D/1
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: BorgWarner (Wahler)
  Парт номер: 710943D/1
  за OE-номер: 25620-27090
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнение
  315 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT500159 egr-клапан
  egr-клапан ENGITECH ENT500159 ENGITECH egr-клапан ENGITECH ENT500159
  Продукт: egr-клапан
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT500159
  вид на експлоатация: пневматичен
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнение
  245 лв. цена с ДДС
 • NISSENS 98240 egr-клапан
  egr-клапан NISSENS 98240 NISSENS egr-клапан NISSENS 98240
  Продукт: egr-клапан
  Марка: NISSENS
  Парт номер: 98240
  вариант на екипировка: FIRST FIT
  вариант на екипировка: --FIRST FIT--
  материал: стомана
  норма за изгорелите газове: Евро 4 (D4)
  допълващ артикул /допълваща информация: без EGR-охладител
  275 лв. цена с ДДС
 • JP GROUP 1219900700 EGR клапан
  EGR клапан JP GROUP 1219900700 JP GROUP EGR клапан JP GROUP 1219900700
  Продукт: EGR клапан
  Марка: JP GROUP
  Парт номер: 1219900700
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  81 лв. цена с ДДС
 • JP GROUP 3119900300 EGR клапан
  EGR клапан JP GROUP 3119900300 JP GROUP EGR клапан JP GROUP 3119900300
  Продукт: EGR клапан
  Марка: JP GROUP
  Парт номер: 3119900300
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  153 лв. цена с ДДС
 • HOFFER 7518018 EGR клапан
  EGR клапан HOFFER 7518018 HOFFER EGR клапан HOFFER 7518018
  Продукт: EGR клапан
  Марка: HOFFER
  Парт номер: 7518018
  582 лв. цена с ДДС
 • ELRING 152.830 уплътнение, корпус на всмукателен колектор
  уплътнение, корпус на всмукателен колектор ELRING 152.830 ELRING уплътнение, корпус на всмукателен колектор ELRING 152.830
  Продукт: уплътнение, корпус на всмукателен колектор
  Марка: ELRING
  Парт номер: 152.830
  дебелина [mm]: 3
  форма: О-пръстен
  материал: FPM (Флоур-каучук)
  вътрешен диаметър [mm]: 60
  външен диаметър [mm]: 66
  8 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT500037 EGR-клапан
  EGR-клапан ENGITECH ENT500037 ENGITECH EGR-клапан ENGITECH ENT500037
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT500037
  86 лв. цена с ДДС

Информация

✅ EGR клапан: за всички автомобили
✅ EGR клапан марки: HELLA, PIERBURG, ELRING, VALEO, SIDAT, DENSO, HERTH+BUSS ELPARTS, BorgWarner (Wahler), VDO, DELPHI
✅ EGR клапан по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай egr клапан: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.8 от 222 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на egr клапан?

Всички поръчки на egr клапан се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на egr клапан се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя egr клапан?

Всяка поръчка за egr клапан може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за egr клапан не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за egr клапан.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на egr клапан?

Поръчки за egr клапан направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на egr клапан направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Красимир Господинов
Красимир Господинов
22 February 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Vesela Misheva
Vesela Misheva
22 February 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Evgeni Valchanov
Evgeni Valchanov
22 February 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Todor Pavlov
Todor Pavlov
21 February 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Гриша Георгиев
Гриша Георгиев
21 February 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Антон Гирчев
Антон Гирчев
21 February 2024