Пазарувай с до -23% намаление

EGR клапан за кола на ниска цена - онлайн магазин

EGR клапан
Пазарувай онлайн 24/7

EGR клапан - Wahler, Pierburg

Устройство и начин на работа

EGR клапан - Wahler, Pierburg - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. EGR (Exhaust Gas Recirculation) измерва отработените газове в потока на входящия въздух, за да понижи температурата на горивната камера и да намали NOx (азотните окиси) NOx реагира с ЛОС (летливи органични съединения) в присъствието на слънчева светлина, за да образува вреден смог. NOx се образува, когато азотът се комбинира с кислород при изключително високи температури в камерата на горене, 1371 ° C или повече. Разреждането на входящата смес въздух / гориво с отработени газове понижава температурата на горене, намалявайки количеството на азотните молекули, които се свързват с молекулите на кислорода, като по този начин намалява образуването на NOx. Рециркулацията на отработените газове обаче трябва да се извършва само при определени условия на работа на двигателя и ако има неизправност, това може да доведе до прекомерни емисии на NOx, груб празен ход, забавяне, детонация или други проблеми с управляемостта. Ако имате дефектни EGR симптоми, ние имаме EGR клапаните и свързаните с тях компоненти, за да възстановим правилното функциониране на превозното средство и спазването на емисиите.

Може да звучи противоположно да се прилага горещ газ за по-ниска температура, но се използва ауспух, тъй като е лесно достъпен инертен газ. Целият кислород се изразходва по време на горенето, така че отработените газове няма да изгорят. Изгорелите газове заемат място в горивната камера, което в противен случай би било поета от сместа въздух / гориво. Въздухът се състои от 21% кислород, така че отработените газове намаляват количеството кислород в горивната камера, което би било на разположение за изгаряне и повишаване на температурата. Заместването на инертните отработени газове на кислорода намалява температурата на горене. В допълнение към намаляването на емисиите на NOx, EGR може също да предотврати детонация, повредила двигателя, обикновено наричана чукване на двигателя, което също може да бъде причинено от повишена температура на горивната камера.

EGR клапанът е монтиран в канал, който свързва изпускателната система към всмукателния колектор. Когато се отвори, той позволява на изгорелите газове да се смесват с входящия въздушен заряд към горивните камери. Клапанът е необходим, защото EGR трябва да се контролира. Разреждането на заряда на входящия въздух с ауспух е желателно само когато превозното средство е с крейсерска скорост или по време на леко ускорение. Когато двигателят е студен, EGR не е необходим, тъй като температурите на горене не са достатъчно горещи, за да образуват NOx, а добавянето на отработените газове ще доведе до работа на двигателя грубо и застоя. Същото важи и при обороти на празен ход, дори когато двигателят е загрял и при работна температура. А с по-богатата смес от въздух / гориво, която се получава при WOT (Wide Open Throttle) и по време на силно ускорение, EGR също не е необходим.

Вентилът вътре в EGR клапана, който регулира потока на отработените газове, се управлява или от вакуумна диафрагма, или от електродвигател в рамките на EGR клапана. Преди появата на компютърни системи за управление на двигателя се използва термичен вакуум превключвател, за да се предотврати EGR, когато двигателят е студен. Днес функцията EGR се контролира от компютър. В допълнение към портираните вакуумни, други проекти, които се използват, включват положителни клапани с обратно налягане и отрицателни с обратно налягане, които и двете варират отваряне според противоналягането на отработените газове; електронно модулирани с широчина на импулса, които се използват с електромагнитен регулатор на EGR вакуум; и електронни цифрови и линейни.

Допълнителни компоненти, специфични за типа EGR система и EGR клапан, са използвани в комбинация с различни EGR клапани, като сензори за предоставяне на обратна връзка към компютъра относно EGR потока и соленоиди за регулиране на вакуумния сигнал към EGR клапана. Те включват вакуумни превключватели, соленоиди и модулатори и сензори за налягане, температура и положение на клапаните. Някои системи включват EGR охладители за понижаване на температурата на отработените газове, преди той да се смеси с въздушния заряд, за да подпомогне допълнително охлаждането на камерата за горене. Сложността и вариацията на компонентите и системите изключва подробно описание на функциите на всеки компонент и работата на всяка система в рамките на това описание на продукта. При правилна работа EGR клапанът и свързаните с него компоненти осигуряват EGR само когато е оптимално за намаляване на NOx, без да се отразява неблагоприятно върху работата на двигателя. Твърде много EGR или EGR в неправилен момент се обозначава с груб празен ход, отлагане, колебание и лошо ускорение. Симптомите на недостатъчен EGR включват изгаряне на искра и неуспешна проверка поради прекомерни емисии на NOx.

В допълнение към повреда на компонента, проблемите с EGR могат да бъдат причинени и от натрупване на въглерод, което причинява залепване на клапана и / или блокиране на проходите на EGR. Ако сензорът открие неправилен EGR поток, в паметта на компютъра ще бъдат зададени един или повече DTC (диагностични кодове за неизправности) и светлината CHECK ENGINE ще се включи. Вакуумните клапани могат да бъдат тествани с вакуумна помпа, но обикновено е необходим сканиращ инструмент за тестване на напълно електронни EGR клапани и за по-цялостно тестване. Без значение на какъв автомобил работите или тип EGR система, ние имаме заместващи EGR клапани и свързани компоненти, за да възстановим правилното функциониране и съответствието с емисиите. Ние предлагаме компоненти, които са произведени по оригинални спецификации на оборудването, така че когато ремонтите приключат, можете да разчитате на производителността на вашето превозно средство. В допълнение към описаните по-горе компоненти предлагаме и части, които често са необходими за цялостен ремонт, включително тръби, линии, фитинги, маркучи, съединители, уплътнения и много други.Прочети повече

Продукти

 • NRF 48341 EGR клапан
  EGR клапан NRF 48341 NRF EGR клапан NRF 48341
  Продукт: EGR клапан
  Марка: NRF
  Парт номер: 48341
  електронапрежение [V]: 12
  вид на експлоатация: електрически
  форма: овален
  качество/клас: Easy Fit
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  брой на щепселните контакти: 5
  форма на корпуса на щекера: овален
  160 лв. цена с ДДС
 • METZGER 0892714 EGR-клапан всмукателна тръба интеркулер (охладител за въздуха на турбината)
  EGR-клапан METZGER 0892714 METZGER EGR-клапан METZGER 0892714
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: METZGER
  Парт номер: 0892714
  страна на монтаж: всмукателна тръба
  страна на монтаж: интеркулер (охладител за въздуха на турбината)
  вид на експлоатация: електрически
  брой на щепселните контакти: 5
  вид на охлаждането: с водно охлаждане
  Задълж. Се сравняват старата и новата част (особено ид.№):
  750 лв. цена с ДДС
 • DEPO-LORO 121-01-004 EGR клапан
  EGR клапан DEPO-LORO 121-01-004 DEPO-LORO EGR клапан DEPO-LORO 121-01-004
  Продукт: EGR клапан
  Марка: DEPO-LORO
  Парт номер: 121-01-004
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  167 лв. цена с ДДС
 • MEAT & DORIA 88007E EGR-клапан
  EGR-клапан MEAT & DORIA 88007E MEAT & DORIA EGR-клапан MEAT & DORIA 88007E
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: MEAT & DORIA
  Парт номер: 88007E
  качество: EQUIVALENT
  145 лв. цена с ДДС
 • NRF 48321 EGR клапан
  EGR клапан NRF 48321 NRF EGR клапан NRF 48321
  Продукт: EGR клапан
  Марка: NRF
  Парт номер: 48321
  вид на експлоатация: пневматичен
  качество/клас: Easy Fit
  126 лв. цена с ДДС
 • AUTLOG AV6132 EGR клапан
  EGR клапан AUTLOG AV6132 AUTLOG EGR клапан AUTLOG AV6132
  Продукт: EGR клапан
  Марка: AUTLOG
  Парт номер: AV6132
  Тегло [kg]: 0,245
  вид на експлоатация: електро-пневматичен
  89 лв. цена с ДДС
 • PIERBURG 7.24809.73.0 egr клапан
  egr клапан PIERBURG 7.24809.73.0 PIERBURG egr клапан PIERBURG 7.24809.73.0
  Продукт: egr клапан
  Марка: PIERBURG
  Парт номер: 7.24809.73.0
  вид на експлоатация: електрически
  тип клапан: магнитен клапан
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнение
  технически информационен номер: SI 1830
  242 лв. цена с ДДС
 • NRF 48614 EGR-клапан
  EGR-клапан NRF 48614 NRF EGR-клапан NRF 48614
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: NRF
  Парт номер: 48614
  вид на експлоатация: пневматичен
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  194 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT500143 EGR-клапан
  EGR-клапан ENGITECH ENT500143 ENGITECH EGR-клапан ENGITECH ENT500143
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT500143
  162 лв. цена с ДДС
 • JAPANPARTS EGR-L04 EGR клапан
  EGR клапан JAPANPARTS EGR-L04 JAPANPARTS EGR клапан JAPANPARTS EGR-L04
  Продукт: EGR клапан
  Марка: JAPANPARTS
  Парт номер: EGR-L04
  вид на експлоатация: пневматичен
  335 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 571822112045 egr клапан
  egr клапан MAGNETI MARELLI 571822112045 MAGNETI MARELLI egr клапан MAGNETI MARELLI 571822112045
  Продукт: egr клапан
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 571822112045
  136 лв. цена с ДДС
 • ESEN SKV 14SKV202 egr-клапан
  egr-клапан ESEN SKV 14SKV202 ESEN SKV egr-клапан ESEN SKV 14SKV202
  Продукт: egr-клапан
  Марка: ESEN SKV
  Парт номер: 14SKV202
  електронапрежение [V]: 12
  Тегло [kg]: 1,00
  вид на експлоатация: електрически
  брой на щепселните контакти: 5
  266 лв. цена с ДДС
 • MEAT & DORIA 88685 тръбопровод, agr-вентил
  тръбопровод, agr-вентил MEAT & DORIA 88685 MEAT & DORIA тръбопровод, agr-вентил MEAT & DORIA 88685
  Продукт: тръбопровод, agr-вентил
  Марка: MEAT & DORIA
  Парт номер: 88685
  145 лв. цена с ДДС
 • HELLA 6NU 010 171-401 egr клапан
  egr клапан HELLA 6NU 010 171-401 HELLA egr клапан HELLA 6NU 010 171-401
  Продукт: egr клапан
  Марка: HELLA
  Парт номер: 6NU 010 171-401
  вид на експлоатация: електронен
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  брой на щепселните контакти: 2
  Необходим е монтаж/демонтаж от специализиран персонал!:
  259 лв. цена с ДДС
 • PIERBURG 7.24809.70.0 egr клапан
  egr клапан PIERBURG 7.24809.70.0 PIERBURG egr клапан PIERBURG 7.24809.70.0
  Продукт: egr клапан
  Марка: PIERBURG
  Парт номер: 7.24809.70.0
  вид на експлоатация: електрически
  тип клапан: магнитен клапан
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнение
  технически информационен номер: SI 0100
  626 лв. цена с ДДС
 • VAICO V10-2521-1 помпа
  помпа VAICO V10-2521-1 VAICO помпа VAICO V10-2521-1
  Продукт: помпа
  Марка: VAICO
  Парт номер: V10-2521-1
  Тегло [kg]: 0,027
  вид на експлоатация: пневматичен
  тип клапан: клапан за обезвъздушаване
  по избор:
  83 лв. цена с ДДС
 • NTY EGR-AR-000 EGR-клапан
  EGR-клапан NTY EGR-AR-000 NTY EGR-клапан NTY EGR-AR-000
  Продукт: EGR-клапан
  Марка: NTY
  Парт номер: EGR-AR-000
  вид на експлоатация: електрически
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнение
  допълващ артикул /допълваща информация: без EGR-охладител
  брой на щепселните контакти: 2
  бруто тегло [kg]: 1,09
  нетно тегло [g]: 970
  143 лв. цена с ДДС
 • ELRING 890.540 уплътнител, управление agr-вентил линия на EGR-клапан линия на EGR-клапан
  уплътнител, управление agr-вентил ELRING 890.540 ELRING уплътнител, управление agr-вентил ELRING 890.540
  Продукт: уплътнител, управление agr-вентил
  Марка: ELRING
  Парт номер: 890.540
  страна на монтаж: линия на EGR-клапан
  брой на дупките за закрепване: 2
  7 лв. цена с ДДС
 • ELRING 394.210 гарнитура EGR-клапан
  гарнитура EGR-клапан ELRING 394.210 ELRING гарнитура EGR-клапан ELRING 394.210
  Продукт: гарнитура EGR-клапан
  Марка: ELRING
  Парт номер: 394.210
  за OE-номер: 1618.GZ
  за OE-номер: 30777384
  за OE-номер: 1618.S8
  за OE-номер: 9681825280
  11 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT500500 вакуум контролен клапан, рециркулация на изгорелит
  вакуум контролен клапан, рециркулация на изгорелит ENGITECH ENT500500 ENGITECH вакуум контролен клапан, рециркулация на изгорелит ENGITECH ENT500500
  Продукт: вакуум контролен клапан, рециркулация на изгорелите газове
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT500500
  37 лв. цена с ДДС
 • NTY EGR-PL-001 Egr-клапан
  Egr-клапан NTY EGR-PL-001 NTY Egr-клапан NTY EGR-PL-001
  Продукт: Egr-клапан
  Марка: NTY
  Парт номер: EGR-PL-001
  вид на експлоатация: пневматичен
  материал: пластмаса
  допълващ артикул /допълваща информация: без EGR-охладител
  производствен номер: EGR-PL-001
  бруто тегло [kg]: 0,3
  бруто тегло [kg]: 0,300
  нетно тегло [g]: 250
  66 лв. цена с ДДС
 • DEPO-LORO 121-01-005 EGR клапан
  EGR клапан DEPO-LORO 121-01-005 DEPO-LORO EGR клапан DEPO-LORO 121-01-005
  Продукт: EGR клапан
  Марка: DEPO-LORO
  Парт номер: 121-01-005
  електронапрежение [V]: 12
  вид на експлоатация: електрически
  тип клапан: магнитен клапан
  допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнения
  162 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 115 583 Гарнитура всмукателен колектор
  Гарнитура всмукателен колектор TOPRAN 115 583 TOPRAN Гарнитура всмукателен колектор TOPRAN 115 583
  Продукт: Гарнитура всмукателен колектор
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 115 583
  дебелина [mm]: 3
  форма: кръгъл
  форма: О-пръстен
  материал: MVQ (силиконов каучук)
  вътрешен диаметър [mm]: 55
  външен диаметър [mm]: 61
  4 лв. цена с ДДС
 • STC T403728 маркуч картерни газове
  маркуч картерни газове STC T403728 STC маркуч картерни газове STC T403728
  Продукт: маркуч картерни газове
  Марка: STC
  Парт номер: T403728
  Тегло [kg]: 0,03
  материал: пластмаса
  тегло [g]: 30
  13 лв. цена с ДДС
 • PIERBURG 7.05817.00.0 Регулиращ клапан за налягане на турбината
  Регулиращ клапан за налягане на турбината PIERBURG 7.05817.00.0 PIERBURG Регулиращ клапан за налягане на турбината PIERBURG 7.05817.00.0
  Продукт: Регулиращ клапан за налягане на турбината
  Марка: PIERBURG
  Парт номер: 7.05817.00.0
  вид на експлоатация: пневматичен
  тип клапан: възвратен клапан
  29 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 571822112014 egr клапан
  egr клапан MAGNETI MARELLI 571822112014 MAGNETI MARELLI egr клапан MAGNETI MARELLI 571822112014
  Продукт: egr клапан
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 571822112014
  188 лв. цена с ДДС
 • FA1 180-991 EGR клапан
  EGR клапан FA1 180-991 FA1 EGR клапан FA1 180-991
  Продукт: EGR клапан
  Марка: FA1
  Парт номер: 180-991
  6 лв. цена с ДДС
 • FEBEST RINGAH-B5 ремонтен комплект, елемент помпа-дюза
  ремонтен комплект, елемент помпа-дюза FEBEST RINGAH-B5 FEBEST ремонтен комплект, елемент помпа-дюза FEBEST RINGAH-B5
  Продукт: ремонтен комплект, елемент помпа-дюза
  Марка: FEBEST
  Парт номер: RINGAH-B5
  Тегло [kg]: 0,003
  Дължина на опаковка [cm]: 4,1
  Широчина на опаковка [cm]: 4,1
  Височина на опаковка [cm]: 0,3
  вътрешен диаметър [mm]: 35
  външен диаметър [mm]: 41
  4 лв. цена с ДДС
 • ELRING 152.830 уплътнение, корпус на всмукателен колектор
  уплътнение, корпус на всмукателен колектор ELRING 152.830 ELRING уплътнение, корпус на всмукателен колектор ELRING 152.830
  Продукт: уплътнение, корпус на всмукателен колектор
  Марка: ELRING
  Парт номер: 152.830
  дебелина [mm]: 3
  форма: О-пръстен
  материал: FPM (Флоур-каучук)
  вътрешен диаметър [mm]: 60
  външен диаметър [mm]: 66
  8 лв. цена с ДДС
 • ELRING 729.970 EGR клапан
  EGR клапан ELRING 729.970 ELRING EGR клапан ELRING 729.970
  Продукт: EGR клапан
  Марка: ELRING
  Парт номер: 729.970
  вътрешен диаметър [mm]: 32
  6 лв. цена с ДДС
 • KAMOKA 19024 EGR клапан
  EGR клапан KAMOKA 19024 KAMOKA EGR клапан KAMOKA 19024
  Продукт: EGR клапан
  Марка: KAMOKA
  Парт номер: 19024
  вид на експлоатация: пневматичен
  допълващ артикул /допълваща информация: без уплътнение
  182 лв. цена с ДДС
 • JAPANPARTS EGR-0900 EGR клапан
  EGR клапан JAPANPARTS EGR-0900 JAPANPARTS EGR клапан JAPANPARTS EGR-0900
  Продукт: EGR клапан
  Марка: JAPANPARTS
  Парт номер: EGR-0900
  вид на експлоатация: пневматичен
  108 лв. цена с ДДС

Информация

✅ EGR клапан: за всички автомобили
✅ EGR клапан марки: HELLA, PIERBURG, ELRING, VALEO, SIDAT, DENSO, HERTH+BUSS ELPARTS, BorgWarner (Wahler), VDO, DELPHI
✅ EGR клапан по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай egr клапан: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.8 от 222 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на egr клапан?

Всички поръчки на egr клапан се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на egr клапан се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя egr клапан?

Всяка поръчка за egr клапан може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за egr клапан не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за egr клапан.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на egr клапан?

Поръчки за egr клапан направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на egr клапан направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Trendafil Yanchev
Trendafil Yanchev
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Lachezar Iliev
Lachezar Iliev
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
hristo hristov
hristo hristov
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Kiril Stanev
Kiril Stanev
27 September 2023
star star star star star
Бързи и коректни G
Stanislav Ivanov
Stanislav Ivanov
26 September 2023
star star star star star
Бързи и точни! G
Chavdar Pashov
Chavdar Pashov
25 September 2023