Пазарувай с до -23% намаление

Кабели за свещи за кола на ниска цена - онлайн магазин

Кабели за свещи
Пазарувай онлайн 24/7

Кабели за свещи - Tesla, Standard, Bosch, Beru, Valeo, NGK, Bremi

Информация

Кабели за свещи - Tesla, Standard, Bosch, Beru, Valeo, NGK, Bremi - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др.

Проводници на свещи, понякога наричани кабели за запалване или проводници за високо напрежение, провеждат напрежение от запалителната намотка или разпределител към свещите, където се извива през пролуката от централния електрод на всяка тапа до страничния електрод и запалва сместа въздух / гориво в цилиндри. Проводникът със свещ се състои от проводящ материал, обвит в изолация, който е затворен във външен, устойчив на температура защитен слой. В единия край на проводника има метален терминал, който се вписва в клемата на свещта и в другия край, който се включва в кулата на разпределителната капачка или запалителна бобина. Защитни ботуши от всеки край покриват клемите и помагат за задържането на проводниците на място. Фактори като възраст, абразия и излагане на топлина и химикали могат да влошат проводниците на свещта, което води до повишена устойчивост и напукване, раздробяване или изгаряне на изолацията, което от своя страна може да причини трудно стартиране, пропадане, груб празен ход и лошо ускорение и икономия на гориво. Ако имате тези симптоми и дефекти на проводниците, можете да разчитате на нашите заместващи свещи, за да възстановим производителността.

В точка на прекъсване или електронна система за запалване на разпределителя, напрежението от бобината за запалване преминава през високо напрежение до централната кула на разпределителната капачка. Ротор, монтиран на разпределителния вал и свързан към кулата на намотката на разпределителя, разпределя напрежението към отделните кули на цилиндъра по периметъра на капачката, докато разпределителният вал се върти. Проводниците на свещта, прикрепени към кутиите на цилиндъра на разпределителната капачка, доставят напрежението към запалителната свещ във всеки цилиндър. На DIS (дистрибуторни запалителни системи), два проводника на свещта от всяка намотка в комплект с запалителна бобина подават напрежение към щепселите в два цилиндъра. Проводниците на свещта не се използват в системи за запалване COP (Coil On Plug), които имат запалителна бобина за всеки цилиндър, който е свързан директно към запалителната свещ. Въпреки това CNP (Coil Near Plug) е подобна система, тъй като има бобина за всеки цилиндър, но намотките и щепселите са свързани с къси проводници на свещта.

Докато токът се движи през проводник на свещ, около телта се създава електромагнитно поле, което може да попречи на радиоприемането и компютърните контроли на автомобила. По тази причина проводниците за потискане на EMI (електромагнитни смущения) / RFI (радиочестотна интерференция) се използват за леки автомобили и камиони. Някои потискащи проводници имат въглеродна сърцевина от въглеродни импрегнирани влакна. Тези проводници имат по-голямо съпротивление за намаляване на EMI / RFI, но това повишено съпротивление означава също по-малко напрежение за запалителните свещи и още по-голямо съпротивление с напредването на проводника, което изисква по-честа подмяна. Много по-нови превозни средства използват или спирална сърцевина или фиксирани резисторни проводници за управление на EMI / RFI с ниско съпротивление. Спиралната жица, известна още като магнитна тел, разполага с фина медна никелова сплав, спирала навита около сърцевината, докато фиксираните резисторни проводници имат стоманена или медна сърцевина с резистор в багажника на щепсела.

До сърцевината на проводника на свещта се намира слой силиконова или EPDM (етилен пропилен диен мономер) гумена изолация, която помага да се съдържа напрежение, предотвратява EMI / RFI и предпазва сърцевината от топлина. Опакован около изолацията е сплетен слой от фибростъкло, който осигурява здравина и също така спомага за минимизиране на EMI / RFI. Външният слой от силикон или EPDM гума предпазва жицата от топлина, абразия и разграждане от излагане на химикали. Въпреки това, въпреки тази конструкция, проводниците на свещта са подложени на силна топлина на двигателя, нарязвания и абразия, причинени от вибрации и многократен контакт с повърхности, излагане на двигателно масло и други химически вещества и изгаряне на горещи части на двигателя като изпускателни колектори. Всички тези условия могат да влошат или повредят проводниците на свещта, независимо колко добре са направени. Проводниците на свещите се считат за компоненти с ограничен живот и трябва периодично да се подменят.

Ако страдате от някой от симптомите, изброени в първия параграф, светлината CHECK ENGINE светва поради код за изваждане или извършвате рутинна настройка, проводниците на свещта трябва да бъдат изследвани за признаци на напукване, абразирана, нарязана или изгорена изолация, разхлабени или повредени ботуши и корозирали клеми. Понякога при движение на двигателя може да се види дъга от лош проводник към земята. Можете обаче да проверите за лоши проводници и потенциални къси къси, като пуснете точката на заземена 12V тестова светлина по дължината на жицата, докато двигателят работи. Когато се гледа на диагностичен осцилоскоп, проводник с прекомерно съпротивление ще бъде показан с по-високо от нормалното напрежение на изстрелване, а проводникът, който е къс, ще има по-ниско от нормалното стрелково напрежение. Съпротивлението на проводника може да се провери с DVOM (Digital Volt Ohm Meter) и да се сравнява със спецификациите.

Ние предлагаме както универсални, така и специфични за превозното средство комплекти за свещи. Универсалните комплекти могат да бъдат съобразени с потребителски приложения; проводниците трябва да бъдат прерязани, за да се поберат, и клемите на разпределителя / намотката да бъдат монтирани. Специфичните за автомобила комплекти се предлагат с проводници, направени да съответстват на дължините и конфигурацията на оригиналните проводници на оборудването на всеки конкретен двигател, за чиста инсталация, която идеално се вписва в заводската система за маршрутизиране. И ако имате нужда от части за подмяна на износени или повредени компоненти за маршрутизиране на проводници със свещ, предлагаме тел държачи / сепаратори, телени станчета, телени уплотнения, капаци за проводници и топлинни екрани, за да се гарантира, че проводниците са правилно инсталирани. Разполагаме и с оловни проводници, ботуши на бобините и краищата на свещта за ремонти, както и комплекти за настройка на избрани превозни средства, включващи щепсели, капачка на разпределителя и ротор, проводници на щепсела, филтри и други.Прочети повече

Продукти

 • TESLA CP062 щекер, запалителна свещ
  щекер, запалителна свещ TESLA CP062 TESLA щекер, запалителна свещ TESLA CP062
  Продукт: щекер, запалителна свещ
  Марка: TESLA
  Парт номер: CP062
  12 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 941135170704 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941135170704 MAGNETI MARELLI Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941135170704
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 941135170704
  диаметър [mm]: 7
  брой контакти: 5
  63 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 304 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 304 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 304
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 304
  130 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 359 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 359 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 359
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 359
  94 лв. цена с ДДС
 • NGK 7044 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 7044 NGK Комплект запалителни кабели NGK 7044
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 7044
  цвят: черен
  запалителен кабел: меден запалителен кабел
  брой проводи: 4
  120 лв. цена с ДДС
 • JP GROUP 1192000510 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели JP GROUP 1192000510 JP GROUP Комплект запалителни кабели JP GROUP 1192000510
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: JP GROUP
  Парт номер: 1192000510
  дължина на кабела [mm]: 590
  дължина 1 [mm]: 330
  дължина 2 [mm]: 400
  съпротивление [kОм]: 5
  Дължина 3 [mm]: 500
  Дължина 4 [mm]: 590
  38 лв. цена с ДДС
 • NGK 9405 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 9405 NGK Комплект запалителни кабели NGK 9405
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 9405
  цвят: син
  брой проводи: 4
  179 лв. цена с ДДС
 • TESLA T297B Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели TESLA T297B TESLA Комплект запалителни кабели TESLA T297B
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T297B
  48 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 991 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 991 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 991
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 991
  44 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910227 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910227 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910227
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910227
  размери на питата на радиатора: SILICON
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 5
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка M3
  91 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 357 286 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 286 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 286
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 357 286
  73 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 941318111159 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941318111159 MAGNETI MARELLI комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941318111159
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 941318111159
  диаметър [mm]: 7
  брой контакти: 4
  83 лв. цена с ДДС
 • JAPANPARTS IC-326 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели JAPANPARTS IC-326 JAPANPARTS комплект запалителни кабели JAPANPARTS IC-326
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: JAPANPARTS
  Парт номер: IC-326
  41 лв. цена с ДДС
 • BERU ZEF561 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели BERU ZEF561 BERU комплект запалителни кабели BERU ZEF561
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: BERU
  Парт номер: ZEF561
  DIN/ISO: C
  запалителна свещ: тип на връзка M4
  запалителна бобина: тип на връзка зъб на трион
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка зъб на трион
  дължина 1 [mm]: 284
  дължина 2 [mm]: 384
  брой проводи: 5
  Дължина 3 [mm]: 444
  Дължина 4 [mm]: 584
  Дължина 5 [mm]: 599
  128 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 230 запалителен кабел запалителна бобина към дистрибутора
  запалителен кабел BOSCH 0 986 356 230 BOSCH запалителен кабел BOSCH 0 986 356 230
  Продукт: запалителен кабел
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 230
  страна на монтаж: запалителна бобина към дистрибутора
  33 лв. цена с ДДС
 • NGK 0644 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 0644 NGK Комплект запалителни кабели NGK 0644
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 0644
  цвят: черен
  запалителен кабел: меден запалителен кабел
  брой проводи: 4
  167 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 346 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 346 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 346
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 346
  132 лв. цена с ДДС
 • JAPANPARTS IC-103 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели JAPANPARTS IC-103 JAPANPARTS комплект запалителни кабели JAPANPARTS IC-103
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: JAPANPARTS
  Парт номер: IC-103
  52 лв. цена с ДДС
 • TESLA CP063 Щекер, запалителна свещ
  Щекер, запалителна свещ TESLA CP063 TESLA Щекер, запалителна свещ TESLA CP063
  Продукт: Щекер, запалителна свещ
  Марка: TESLA
  Парт номер: CP063
  7 лв. цена с ДДС
 • VALEO 346333 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели VALEO 346333 VALEO Комплект запалителни кабели VALEO 346333
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: VALEO
  Парт номер: 346333
  качество: F CLASS
  диаметър [mm]: 7
  Тегло [kg]: 0,38
  материал: силикон
  дължина на кабела [mm]: 320
  количество: 5
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  запалителна бобина: тип на връзка M4
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка M4
  дистрибутор на запалването/ палец: вкл. щекер на бобината
  дължина 1 [mm]: 350
  дължина 2 [mm]: 339
  Дължина 3 [mm]: 520
  Дължина 4 [mm]: 600
  Дължина 5 [mm]: 570
  81 лв. цена с ДДС
 • TESLA T927P комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели TESLA T927P TESLA комплект запалителни кабели TESLA T927P
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T927P
  78 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910245 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910245 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910245
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910245
  дължина [cm]: 47
  размери на питата на радиатора: WIRE WOUND
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка SAE
  дължина 1 [mm]: 360
  дължина 2 [mm]: 420
  Дължина 3 [mm]: 600
  Дължина 4 [mm]: 640
  60 лв. цена с ДДС
 • NGK 44333 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели NGK 44333 NGK комплект запалителни кабели NGK 44333
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 44333
  цвят: черен
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  брой проводи: 4
  134 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 338 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 338 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 338
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 338
  101 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 970 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 970 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 970
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 970
  66 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910122 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910122 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910122
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910122
  размери на питата на радиатора: WIRE WOUND
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: изпълнение на конектор DIN
  40 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 357 816 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 816 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 816
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 357 816
  81 лв. цена с ДДС
 • NGK 0709 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 0709 NGK Комплект запалителни кабели NGK 0709
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 0709
  цвят: черен
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  брой проводи: 4
  103 лв. цена с ДДС
 • NGK 0757 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 0757 NGK Комплект запалителни кабели NGK 0757
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 0757
  цвят: черен
  запалителен кабел: меден запалителен кабел
  брой проводи: 2
  126 лв. цена с ДДС
 • NGK 8622 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 8622 NGK Комплект запалителни кабели NGK 8622
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 8622
  цвят: черен
  обурудване на автомобила: за автомобили с дистрибутор на запалване
  запалителен кабел: меден запалителен кабел
  брой проводи: 5
  110 лв. цена с ДДС
 • NGK 9185 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели NGK 9185 NGK комплект запалителни кабели NGK 9185
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 9185
  цвят: черен
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  брой проводи: 4
  81 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 357 232 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 232 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 232
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 357 232
  278 лв. цена с ДДС
 • BERU VA121A запалителен кабел
  запалителен кабел BERU VA121A BERU запалителен кабел BERU VA121A
  Продукт: запалителен кабел
  Марка: BERU
  Парт номер: VA121A
  дължина [cm]: 48
  запалителна свещ: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка зъб на трион
  57 лв. цена с ДДС
 • JAPKO 132714 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели JAPKO 132714 JAPKO комплект запалителни кабели JAPKO 132714
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: JAPKO
  Парт номер: 132714
  49 лв. цена с ДДС

Информация

✅ Кабели за свещи: за всички автомобили
✅ Кабели за свещи марки: BOSCH, VICTOR REINZ, NGK, VALEO, BREMI, HERTH+BUSS JAKOPARTS, QUINTON HAZELL, HERTH+BUSS ELPARTS, GLASER, MAGNETI MARELLI
✅ Кабели за свещи по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай кабели за свещи: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.7 от 194 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на кабели за свещи?

Всички поръчки на кабели за свещи се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на кабели за свещи се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя кабели за свещи?

Всяка поръчка за кабели за свещи може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за кабели за свещи не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за кабели за свещи.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на кабели за свещи?

Поръчки за кабели за свещи направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на кабели за свещи направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Trendafil Yanchev
Trendafil Yanchev
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Lachezar Iliev
Lachezar Iliev
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
hristo hristov
hristo hristov
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Kiril Stanev
Kiril Stanev
27 September 2023
star star star star star
Бързи и коректни G
Stanislav Ivanov
Stanislav Ivanov
26 September 2023
star star star star star
Бързи и точни! G
Chavdar Pashov
Chavdar Pashov
25 September 2023