Пазарувай с до -23% намаление
Часа
 • 0
 • 0
Минути
 • 0
 • 0
Секунди
 • 0
 • 0
Пазарувай с до -23% намаление

Кабели за свещи за кола на ниска цена - онлайн магазин

Кабели за свещи
Пазарувай онлайн 24/7

Кабели за свещи - Tesla, Standard, Bosch, Beru, Valeo, NGK, Bremi

Информация

Кабели за свещи - Tesla, Standard, Bosch, Beru, Valeo, NGK, Bremi - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др.

Проводници на свещи, понякога наричани кабели за запалване или проводници за високо напрежение, провеждат напрежение от запалителната намотка или разпределител към свещите, където се извива през пролуката от централния електрод на всяка тапа до страничния електрод и запалва сместа въздух / гориво в цилиндри. Проводникът със свещ се състои от проводящ материал, обвит в изолация, който е затворен във външен, устойчив на температура защитен слой. В единия край на проводника има метален терминал, който се вписва в клемата на свещта и в другия край, който се включва в кулата на разпределителната капачка или запалителна бобина. Защитни ботуши от всеки край покриват клемите и помагат за задържането на проводниците на място. Фактори като възраст, абразия и излагане на топлина и химикали могат да влошат проводниците на свещта, което води до повишена устойчивост и напукване, раздробяване или изгаряне на изолацията, което от своя страна може да причини трудно стартиране, пропадане, груб празен ход и лошо ускорение и икономия на гориво. Ако имате тези симптоми и дефекти на проводниците, можете да разчитате на нашите заместващи свещи, за да възстановим производителността.

В точка на прекъсване или електронна система за запалване на разпределителя, напрежението от бобината за запалване преминава през високо напрежение до централната кула на разпределителната капачка. Ротор, монтиран на разпределителния вал и свързан към кулата на намотката на разпределителя, разпределя напрежението към отделните кули на цилиндъра по периметъра на капачката, докато разпределителният вал се върти. Проводниците на свещта, прикрепени към кутиите на цилиндъра на разпределителната капачка, доставят напрежението към запалителната свещ във всеки цилиндър. На DIS (дистрибуторни запалителни системи), два проводника на свещта от всяка намотка в комплект с запалителна бобина подават напрежение към щепселите в два цилиндъра. Проводниците на свещта не се използват в системи за запалване COP (Coil On Plug), които имат запалителна бобина за всеки цилиндър, който е свързан директно към запалителната свещ. Въпреки това CNP (Coil Near Plug) е подобна система, тъй като има бобина за всеки цилиндър, но намотките и щепселите са свързани с къси проводници на свещта.

Докато токът се движи през проводник на свещ, около телта се създава електромагнитно поле, което може да попречи на радиоприемането и компютърните контроли на автомобила. По тази причина проводниците за потискане на EMI (електромагнитни смущения) / RFI (радиочестотна интерференция) се използват за леки автомобили и камиони. Някои потискащи проводници имат въглеродна сърцевина от въглеродни импрегнирани влакна. Тези проводници имат по-голямо съпротивление за намаляване на EMI / RFI, но това повишено съпротивление означава също по-малко напрежение за запалителните свещи и още по-голямо съпротивление с напредването на проводника, което изисква по-честа подмяна. Много по-нови превозни средства използват или спирална сърцевина или фиксирани резисторни проводници за управление на EMI / RFI с ниско съпротивление. Спиралната жица, известна още като магнитна тел, разполага с фина медна никелова сплав, спирала навита около сърцевината, докато фиксираните резисторни проводници имат стоманена или медна сърцевина с резистор в багажника на щепсела.

До сърцевината на проводника на свещта се намира слой силиконова или EPDM (етилен пропилен диен мономер) гумена изолация, която помага да се съдържа напрежение, предотвратява EMI / RFI и предпазва сърцевината от топлина. Опакован около изолацията е сплетен слой от фибростъкло, който осигурява здравина и също така спомага за минимизиране на EMI / RFI. Външният слой от силикон или EPDM гума предпазва жицата от топлина, абразия и разграждане от излагане на химикали. Въпреки това, въпреки тази конструкция, проводниците на свещта са подложени на силна топлина на двигателя, нарязвания и абразия, причинени от вибрации и многократен контакт с повърхности, излагане на двигателно масло и други химически вещества и изгаряне на горещи части на двигателя като изпускателни колектори. Всички тези условия могат да влошат или повредят проводниците на свещта, независимо колко добре са направени. Проводниците на свещите се считат за компоненти с ограничен живот и трябва периодично да се подменят.

Ако страдате от някой от симптомите, изброени в първия параграф, светлината CHECK ENGINE светва поради код за изваждане или извършвате рутинна настройка, проводниците на свещта трябва да бъдат изследвани за признаци на напукване, абразирана, нарязана или изгорена изолация, разхлабени или повредени ботуши и корозирали клеми. Понякога при движение на двигателя може да се види дъга от лош проводник към земята. Можете обаче да проверите за лоши проводници и потенциални къси къси, като пуснете точката на заземена 12V тестова светлина по дължината на жицата, докато двигателят работи. Когато се гледа на диагностичен осцилоскоп, проводник с прекомерно съпротивление ще бъде показан с по-високо от нормалното напрежение на изстрелване, а проводникът, който е къс, ще има по-ниско от нормалното стрелково напрежение. Съпротивлението на проводника може да се провери с DVOM (Digital Volt Ohm Meter) и да се сравнява със спецификациите.

Ние предлагаме както универсални, така и специфични за превозното средство комплекти за свещи. Универсалните комплекти могат да бъдат съобразени с потребителски приложения; проводниците трябва да бъдат прерязани, за да се поберат, и клемите на разпределителя / намотката да бъдат монтирани. Специфичните за автомобила комплекти се предлагат с проводници, направени да съответстват на дължините и конфигурацията на оригиналните проводници на оборудването на всеки конкретен двигател, за чиста инсталация, която идеално се вписва в заводската система за маршрутизиране. И ако имате нужда от части за подмяна на износени или повредени компоненти за маршрутизиране на проводници със свещ, предлагаме тел държачи / сепаратори, телени станчета, телени уплотнения, капаци за проводници и топлинни екрани, за да се гарантира, че проводниците са правилно инсталирани. Разполагаме и с оловни проводници, ботуши на бобините и краищата на свещта за ремонти, както и комплекти за настройка на избрани превозни средства, включващи щепсели, капачка на разпределителя и ротор, проводници на щепсела, филтри и други.Прочети повече

Продукти

 • MAXGEAR 53-0085 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели MAXGEAR 53-0085 MAXGEAR комплект запалителни кабели MAXGEAR 53-0085
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: MAXGEAR
  Парт номер: 53-0085
  запалителна свещ: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: изпълнение на конектор DIN
  брой проводи: 4
  78 лв. цена с ДДС
 • TESLA T972G Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели TESLA T972G TESLA Комплект запалителни кабели TESLA T972G
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T972G
  41 лв. цена с ДДС
 • BLUE PRINT ADJ131604 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели BLUE PRINT ADJ131604 BLUE PRINT комплект запалителни кабели BLUE PRINT ADJ131604
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: BLUE PRINT
  Парт номер: ADJ131604
  Тегло [kg]: 0,404
  100 лв. цена с ДДС
 • TESLA CP039 щекер, запалителна свещ
  щекер, запалителна свещ TESLA CP039 TESLA щекер, запалителна свещ TESLA CP039
  Продукт: щекер, запалителна свещ
  Марка: TESLA
  Парт номер: CP039
  8 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 791 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 791 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 791
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 791
  61 лв. цена с ДДС
 • TESLA T246B Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели TESLA T246B TESLA Комплект запалителни кабели TESLA T246B
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T246B
  32 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 357 148 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 148 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 148
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 357 148
  91 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 941319170123 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941319170123 MAGNETI MARELLI Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941319170123
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 941319170123
  брой контакти: 4
  43 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910378 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910378 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910378
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910378
  размери на питата на радиатора: COPPER
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка M4
  дължина 1 [mm]: 320
  дължина 2 [mm]: 320
  91 лв. цена с ДДС
 • CHAMPION CLS046 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели CHAMPION CLS046 CHAMPION комплект запалителни кабели CHAMPION CLS046
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: CHAMPION
  Парт номер: CLS046
  DIN/ISO: D
  Тип опаковка: кутия
  запалителна свещ: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: тип на връзка зъб на трион
  дължина 1 [mm]: 429
  дължина 2 [mm]: 459
  брой проводи: 6
  Дължина 3 [mm]: 509
  Дължина 4 [mm]: 459
  Дължина 5 [mm]: 509
  Дължина 6 [mm]: 509
  Дължина на опаковка [cm]: 28,3
  Широчина на опаковка [cm]: 18,6
  Височина на опаковка [cm]: 6,9
  171 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 941318111285 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941318111285 MAGNETI MARELLI Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941318111285
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 941318111285
  брой контакти: 16
  199 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 830 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 830 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 830
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 830
  49 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910027 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910027 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910027
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910027
  размери на питата на радиатора: WIRE WOUND
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: изпълнение на конектор DIN
  72 лв. цена с ДДС
 • BOSCH F 000 99C 602 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели BOSCH F 000 99C 602 BOSCH комплект запалителни кабели BOSCH F 000 99C 602
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: F 000 99C 602
  запалителен кабел: със съпротивление
  48 лв. цена с ДДС
 • CHAMPION CLS026 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели CHAMPION CLS026 CHAMPION комплект запалителни кабели CHAMPION CLS026
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: CHAMPION
  Парт номер: CLS026
  DIN/ISO: D
  Тип опаковка: кутия
  запалителна свещ: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: изпълнение на конектор DIN
  дължина 1 [mm]: 380
  дължина 2 [mm]: 260
  брой проводи: 2
  Дължина на опаковка [cm]: 28,3
  Широчина на опаковка [cm]: 12,5
  Височина на опаковка [cm]: 7,2
  64 лв. цена с ДДС
 • VALEO 346333 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели VALEO 346333 VALEO Комплект запалителни кабели VALEO 346333
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: VALEO
  Парт номер: 346333
  качество: F CLASS
  диаметър [mm]: 7
  Тегло [kg]: 0,38
  материал: силикон
  дължина на кабела [mm]: 320
  количество: 5
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  запалителна бобина: тип на връзка M4
  дистрибутор на запалването/ палец: вкл. щекер на бобината
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка M4
  дължина 1 [mm]: 350
  дължина 2 [mm]: 339
  Дължина 3 [mm]: 520
  Дължина 4 [mm]: 600
  Дължина 5 [mm]: 570
  74 лв. цена с ДДС
 • NGK 2995 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 2995 NGK Комплект запалителни кабели NGK 2995
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 2995
  цвят: черен
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  брой проводи: 4
  104 лв. цена с ДДС
 • NGK 44003 Запалителен кабел
  Запалителен кабел NGK 44003 NGK Запалителен кабел NGK 44003
  Продукт: Запалителен кабел
  Марка: NGK
  Парт номер: 44003
  дължина [cm]: 40
  28 лв. цена с ДДС
 • JAPANPARTS IC-H12 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели JAPANPARTS IC-H12 JAPANPARTS комплект запалителни кабели JAPANPARTS IC-H12
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: JAPANPARTS
  Парт номер: IC-H12
  55 лв. цена с ДДС
 • NGK 8542 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 8542 NGK Комплект запалителни кабели NGK 8542
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 8542
  цвят: черен
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  брой проводи: 4
  72 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 1 354 489 085 щекер, запалителна свещ; щекер, запалителна свещ
  щекер, запалителна свещ; щекер, запалителна свещ BOSCH 1 354 489 085 BOSCH щекер, запалителна свещ; щекер, запалителна свещ BOSCH 1 354 489 085
  Продукт: щекер, запалителна свещ; щекер, запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 1 354 489 085
  дължина [mm]: 121
  запалителна свещ: защитен от смущения
  съпротивление [kОм]: 1
  спецификация: Bakelit/Silikon
  32 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910245 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910245 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910245
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910245
  дължина [cm]: 47
  размери на питата на радиатора: WIRE WOUND
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка SAE
  дължина 1 [mm]: 360
  дължина 2 [mm]: 420
  Дължина 3 [mm]: 600
  Дължина 4 [mm]: 640
  58 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910476 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910476 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910476
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910476
  размери на питата на радиатора: WIRE WOUND
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка SAE
  49 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 312 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 312 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 312
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 312
  102 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 941319170121 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941319170121 MAGNETI MARELLI комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941319170121
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 941319170121
  брой контакти: 4
  40 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910162 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910162 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910162
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910162
  размери на питата на радиатора: COPPER
  материал: EPDM (Етилен-Пропилен-Диен-Каучук)
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка M4
  76 лв. цена с ДДС
 • TESLA CP003 щекер, запалителна свещ
  щекер, запалителна свещ TESLA CP003 TESLA щекер, запалителна свещ TESLA CP003
  Продукт: щекер, запалителна свещ
  Марка: TESLA
  Парт номер: CP003
  11 лв. цена с ДДС
 • TESLA T810C Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели TESLA T810C TESLA Комплект запалителни кабели TESLA T810C
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T810C
  59 лв. цена с ДДС
 • TESLA T629B Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели TESLA T629B TESLA Комплект запалителни кабели TESLA T629B
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T629B
  38 лв. цена с ДДС

Информация

✅ Кабели за свещи: за всички автомобили
✅ Кабели за свещи марки: BOSCH, VICTOR REINZ, NGK, VALEO, BREMI, HERTH+BUSS JAKOPARTS, QUINTON HAZELL, HERTH+BUSS ELPARTS, GLASER, MAGNETI MARELLI
✅ Кабели за свещи по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай кабели за свещи: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.7 от 194 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на кабели за свещи?

Всички поръчки на кабели за свещи се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на кабели за свещи се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя кабели за свещи?

Всяка поръчка за кабели за свещи може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за кабели за свещи не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за кабели за свещи.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на кабели за свещи?

Поръчки за кабели за свещи направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на кабели за свещи направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
veenci nenkov
veenci nenkov
30 March 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Todor Dondukov
Todor Dondukov
29 March 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Сашо Делчев
Сашо Делчев
29 March 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Atanas Branzalov
Atanas Branzalov
29 March 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Krasimir
Krasimir
29 March 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Десант-Плевен ЕООД
Десант-Плевен ЕООД
29 March 2023