Пазарувай с до -23% намаление

Кабели за свещи за кола на ниска цена - онлайн магазин

Кабели за свещи
Пазарувай онлайн 24/7

Кабели за свещи - Tesla, Standard, Bosch, Beru, Valeo, NGK, Bremi

Информация

Кабели за свещи - Tesla, Standard, Bosch, Beru, Valeo, NGK, Bremi - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др.

Проводници на свещи, понякога наричани кабели за запалване или проводници за високо напрежение, провеждат напрежение от запалителната намотка или разпределител към свещите, където се извива през пролуката от централния електрод на всяка тапа до страничния електрод и запалва сместа въздух / гориво в цилиндри. Проводникът със свещ се състои от проводящ материал, обвит в изолация, който е затворен във външен, устойчив на температура защитен слой. В единия край на проводника има метален терминал, който се вписва в клемата на свещта и в другия край, който се включва в кулата на разпределителната капачка или запалителна бобина. Защитни ботуши от всеки край покриват клемите и помагат за задържането на проводниците на място. Фактори като възраст, абразия и излагане на топлина и химикали могат да влошат проводниците на свещта, което води до повишена устойчивост и напукване, раздробяване или изгаряне на изолацията, което от своя страна може да причини трудно стартиране, пропадане, груб празен ход и лошо ускорение и икономия на гориво. Ако имате тези симптоми и дефекти на проводниците, можете да разчитате на нашите заместващи свещи, за да възстановим производителността.

В точка на прекъсване или електронна система за запалване на разпределителя, напрежението от бобината за запалване преминава през високо напрежение до централната кула на разпределителната капачка. Ротор, монтиран на разпределителния вал и свързан към кулата на намотката на разпределителя, разпределя напрежението към отделните кули на цилиндъра по периметъра на капачката, докато разпределителният вал се върти. Проводниците на свещта, прикрепени към кутиите на цилиндъра на разпределителната капачка, доставят напрежението към запалителната свещ във всеки цилиндър. На DIS (дистрибуторни запалителни системи), два проводника на свещта от всяка намотка в комплект с запалителна бобина подават напрежение към щепселите в два цилиндъра. Проводниците на свещта не се използват в системи за запалване COP (Coil On Plug), които имат запалителна бобина за всеки цилиндър, който е свързан директно към запалителната свещ. Въпреки това CNP (Coil Near Plug) е подобна система, тъй като има бобина за всеки цилиндър, но намотките и щепселите са свързани с къси проводници на свещта.

Докато токът се движи през проводник на свещ, около телта се създава електромагнитно поле, което може да попречи на радиоприемането и компютърните контроли на автомобила. По тази причина проводниците за потискане на EMI (електромагнитни смущения) / RFI (радиочестотна интерференция) се използват за леки автомобили и камиони. Някои потискащи проводници имат въглеродна сърцевина от въглеродни импрегнирани влакна. Тези проводници имат по-голямо съпротивление за намаляване на EMI / RFI, но това повишено съпротивление означава също по-малко напрежение за запалителните свещи и още по-голямо съпротивление с напредването на проводника, което изисква по-честа подмяна. Много по-нови превозни средства използват или спирална сърцевина или фиксирани резисторни проводници за управление на EMI / RFI с ниско съпротивление. Спиралната жица, известна още като магнитна тел, разполага с фина медна никелова сплав, спирала навита около сърцевината, докато фиксираните резисторни проводници имат стоманена или медна сърцевина с резистор в багажника на щепсела.

До сърцевината на проводника на свещта се намира слой силиконова или EPDM (етилен пропилен диен мономер) гумена изолация, която помага да се съдържа напрежение, предотвратява EMI / RFI и предпазва сърцевината от топлина. Опакован около изолацията е сплетен слой от фибростъкло, който осигурява здравина и също така спомага за минимизиране на EMI / RFI. Външният слой от силикон или EPDM гума предпазва жицата от топлина, абразия и разграждане от излагане на химикали. Въпреки това, въпреки тази конструкция, проводниците на свещта са подложени на силна топлина на двигателя, нарязвания и абразия, причинени от вибрации и многократен контакт с повърхности, излагане на двигателно масло и други химически вещества и изгаряне на горещи части на двигателя като изпускателни колектори. Всички тези условия могат да влошат или повредят проводниците на свещта, независимо колко добре са направени. Проводниците на свещите се считат за компоненти с ограничен живот и трябва периодично да се подменят.

Ако страдате от някой от симптомите, изброени в първия параграф, светлината CHECK ENGINE светва поради код за изваждане или извършвате рутинна настройка, проводниците на свещта трябва да бъдат изследвани за признаци на напукване, абразирана, нарязана или изгорена изолация, разхлабени или повредени ботуши и корозирали клеми. Понякога при движение на двигателя може да се види дъга от лош проводник към земята. Можете обаче да проверите за лоши проводници и потенциални къси къси, като пуснете точката на заземена 12V тестова светлина по дължината на жицата, докато двигателят работи. Когато се гледа на диагностичен осцилоскоп, проводник с прекомерно съпротивление ще бъде показан с по-високо от нормалното напрежение на изстрелване, а проводникът, който е къс, ще има по-ниско от нормалното стрелково напрежение. Съпротивлението на проводника може да се провери с DVOM (Digital Volt Ohm Meter) и да се сравнява със спецификациите.

Ние предлагаме както универсални, така и специфични за превозното средство комплекти за свещи. Универсалните комплекти могат да бъдат съобразени с потребителски приложения; проводниците трябва да бъдат прерязани, за да се поберат, и клемите на разпределителя / намотката да бъдат монтирани. Специфичните за автомобила комплекти се предлагат с проводници, направени да съответстват на дължините и конфигурацията на оригиналните проводници на оборудването на всеки конкретен двигател, за чиста инсталация, която идеално се вписва в заводската система за маршрутизиране. И ако имате нужда от части за подмяна на износени или повредени компоненти за маршрутизиране на проводници със свещ, предлагаме тел държачи / сепаратори, телени станчета, телени уплотнения, капаци за проводници и топлинни екрани, за да се гарантира, че проводниците са правилно инсталирани. Разполагаме и с оловни проводници, ботуши на бобините и краищата на свещта за ремонти, както и комплекти за настройка на избрани превозни средства, включващи щепсели, капачка на разпределителя и ротор, проводници на щепсела, филтри и други.Прочети повече

Продукти

 • BERU M106A запалителен кабел
  запалителен кабел BERU M106A BERU запалителен кабел BERU M106A
  Продукт: запалителен кабел
  Марка: BERU
  Парт номер: M106A
  дължина [cm]: 46
  запалителен кабел: запалителна бобина към дистрибутора
  запалителна бобина: изпълнение на конектор DIN
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка SAE
  54 лв. цена с ДДС
 • TESLA T070B Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели TESLA T070B TESLA Комплект запалителни кабели TESLA T070B
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T070B
  92 лв. цена с ДДС
 • NGK 7303 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 7303 NGK Комплект запалителни кабели NGK 7303
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 7303
  цвят: черен
  запалителен кабел: меден запалителен кабел
  брой проводи: 4
  111 лв. цена с ДДС
 • NGK 8541 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 8541 NGK Комплект запалителни кабели NGK 8541
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 8541
  цвят: черен
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  брой проводи: 4
  88 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 941318111231 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941318111231 MAGNETI MARELLI Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941318111231
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 941318111231
  диаметър [mm]: 7
  брой контакти: 5
  16 лв. цена с ДДС
 • BREMI 10206VW1 щекер, дистрибутор на запалването; щекер, запалите
  щекер, дистрибутор на запалването; щекер, запалите BREMI 10206VW1 BREMI щекер, дистрибутор на запалването; щекер, запалите BREMI 10206VW1
  Продукт: щекер, дистрибутор на запалването; щекер, запалителна бобина
  Марка: BREMI
  Парт номер: 10206VW1
  съпротивление [Ом]: 1000
  материал: ПБТ (полибутилентерефталат) термопластична пластмаса
  материал: силикон
  запалителен кабел: тип на връзка зъб на трион
  запалителна бобина: тип на връзка M4
  запалителна бобина: водно уплътнение
  дистрибутор на запалването/ палец: водно уплътнение
  21 лв. цена с ДДС
 • VALEO 346325 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели VALEO 346325 VALEO Комплект запалителни кабели VALEO 346325
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: VALEO
  Парт номер: 346325
  качество: F CLASS
  диаметър [mm]: 7
  Тегло [kg]: 0,59
  материал: силикон
  количество: 4
  запалителна свещ: тип на връзка SAE
  запалителен кабел: меден запалителен кабел
  запалителна бобина: тип на връзка M4
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка SAE
  дължина 1 [mm]: 540
  дължина 2 [mm]: 404
  Дължина 3 [mm]: 420
  Дължина 4 [mm]: 500
  161 лв. цена с ДДС
 • TESLA T105B Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели TESLA T105B TESLA Комплект запалителни кабели TESLA T105B
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T105B
  84 лв. цена с ДДС
 • NGK 6856 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 6856 NGK Комплект запалителни кабели NGK 6856
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 6856
  запалителен кабел: резистивен запалителен кабел
  135 лв. цена с ДДС
 • NGK 7302 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 7302 NGK Комплект запалителни кабели NGK 7302
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 7302
  цвят: черен
  запалителен кабел: меден запалителен кабел
  брой проводи: 4
  108 лв. цена с ДДС
 • BERU ZEF561 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели BERU ZEF561 BERU комплект запалителни кабели BERU ZEF561
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: BERU
  Парт номер: ZEF561
  DIN/ISO: C
  запалителна свещ: тип на връзка M4
  запалителна бобина: тип на връзка зъб на трион
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка зъб на трион
  дължина 1 [mm]: 284
  дължина 2 [mm]: 384
  брой проводи: 5
  Дължина 3 [mm]: 444
  Дължина 4 [mm]: 584
  Дължина 5 [mm]: 599
  152 лв. цена с ДДС
 • NGK 9405 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 9405 NGK Комплект запалителни кабели NGK 9405
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 9405
  цвят: син
  брой проводи: 4
  189 лв. цена с ДДС
 • JAPANPARTS IC-W15 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели JAPANPARTS IC-W15 JAPANPARTS комплект запалителни кабели JAPANPARTS IC-W15
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: JAPANPARTS
  Парт номер: IC-W15
  42 лв. цена с ДДС
 • TESLA T182P комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели TESLA T182P TESLA комплект запалителни кабели TESLA T182P
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T182P
  96 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 356 311 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 311 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 356 311
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 356 311
  79 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 357 253 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 253 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 253
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 357 253
  58 лв. цена с ДДС
 • JAPKO 132W05 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели JAPKO 132W05 JAPKO комплект запалителни кабели JAPKO 132W05
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: JAPKO
  Парт номер: 132W05
  50 лв. цена с ДДС
 • NGK 44229 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 44229 NGK Комплект запалителни кабели NGK 44229
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 44229
  цвят: черен
  брой проводи: 6
  160 лв. цена с ДДС
 • HERTH+BUSS JAKOPARTS J5387011 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели HERTH+BUSS JAKOPARTS J5387011 HERTH+BUSS JAKOPARTS Комплект запалителни кабели HERTH+BUSS JAKOPARTS J5387011
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: HERTH+BUSS JAKOPARTS
  Парт номер: J5387011
  сечение [mm²]: 5
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: без кабели за бобините
  дължина 1 [mm]: 325
  дължина 2 [mm]: 535
  Дължина 3 [mm]: 475
  95 лв. цена с ДДС
 • TESLA T998B комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели TESLA T998B TESLA комплект запалителни кабели TESLA T998B
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: TESLA
  Парт номер: T998B
  60 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910181 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910181 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910181
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910181
  дължина [cm]: 49
  размери на питата на радиатора: WIRE WOUND
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка SAE
  дължина 1 [mm]: 430
  дължина 2 [mm]: 550
  Дължина 3 [mm]: 670
  Дължина 4 [mm]: 750
  37 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 941319170119 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941319170119 MAGNETI MARELLI Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941319170119
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 941319170119
  брой контакти: 4
  76 лв. цена с ДДС
 • BREMI 300/701 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BREMI 300/701 BREMI Комплект запалителни кабели BREMI 300/701
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BREMI
  Парт номер: 300/701
  запалителна свещ: тип на връзка SAE
  запалителна бобина: изпълнение на конектор DIN
  брой проводи: 4
  56 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT910152 комплект запалителни кабели
  комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910152 ENGITECH комплект запалителни кабели ENGITECH ENT910152
  Продукт: комплект запалителни кабели
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT910152
  размери на питата на радиатора: COPPER
  материал: силикон
  външен диаметър [mm]: 7
  запалителен кабел: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка M4
  дължина 1 [mm]: 600
  дължина 2 [mm]: 640
  Дължина 3 [mm]: 780
  Дължина 4 [mm]: 860
  97 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 986 357 256 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 256 BOSCH Комплект запалителни кабели BOSCH 0 986 357 256
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 986 357 256
  58 лв. цена с ДДС
 • HERTH+BUSS ELPARTS 51278726 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели HERTH+BUSS ELPARTS 51278726 HERTH+BUSS ELPARTS Комплект запалителни кабели HERTH+BUSS ELPARTS 51278726
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: HERTH+BUSS ELPARTS
  Парт номер: 51278726
  диаметър [mm]: 7
  материал: силикон
  обурудване на автомобила: за автомобили с дистрибутор на запалване
  запалителна свещ: тип на връзка SAE
  дистрибутор на запалването/ палец: тип на връзка зъб на трион
  дължина 1 [mm]: 300
  дължина 2 [mm]: 450
  Дължина 3 [mm]: 550
  Дължина 4 [mm]: 700
  Дължина 5 [mm]: 700
  85 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 356 912 883 запалителен кабел
  запалителен кабел BOSCH 0 356 912 883 BOSCH запалителен кабел BOSCH 0 356 912 883
  Продукт: запалителен кабел
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 356 912 883
  38 лв. цена с ДДС
 • NGK 0757 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели NGK 0757 NGK Комплект запалителни кабели NGK 0757
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: NGK
  Парт номер: 0757
  цвят: черен
  запалителен кабел: меден запалителен кабел
  брой проводи: 2
  108 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 941319170098 Комплект запалителни кабели
  Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941319170098 MAGNETI MARELLI Комплект запалителни кабели MAGNETI MARELLI 941319170098
  Продукт: Комплект запалителни кабели
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 941319170098
  брой контакти: 16
  34 лв. цена с ДДС

Информация

✅ Кабели за свещи: за всички автомобили
✅ Кабели за свещи марки: BOSCH, VICTOR REINZ, NGK, VALEO, BREMI, HERTH+BUSS JAKOPARTS, QUINTON HAZELL, HERTH+BUSS ELPARTS, GLASER, MAGNETI MARELLI
✅ Кабели за свещи по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай кабели за свещи: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.7 от 194 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на кабели за свещи?

Всички поръчки на кабели за свещи се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на кабели за свещи се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя кабели за свещи?

Всяка поръчка за кабели за свещи може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за кабели за свещи не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за кабели за свещи.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на кабели за свещи?

Поръчки за кабели за свещи направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на кабели за свещи направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Екатерина Балева
Екатерина Балева
11 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Parvan Yanev
Parvan Yanev
11 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Kiril Mihaylov
Kiril Mihaylov
11 April 2024
star star star star star
Добро обслужване. Бърза доставка. Добра комуникативност по телефона с препоръки и разяснения за поръчаните части и консумативи. Пазарувам от там често и съм доволен. G
skynet skyneta
skynet skyneta
10 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Pavlin Kararabeliov
Pavlin Kararabeliov
10 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Хари Зоев
Хари Зоев
10 April 2024