Пазарувай с до -23% намаление

Ламбда сонда за кола на ниска цена - онлайн магазин

Ламбда сонда
Пазарувай онлайн 24/7

Ламбда сонда - Bosch, Ngk, Beru, Denso, Mobiletron

Къде се намира, устройство, начин на работа

Ламбда сонда - Bosch, Ngk, Beru, Denso, Mobiletron - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. Кислородният сензор (λ сонда) открива количеството на неизгорял кислород в изгорелите газове на двигателя и го отнася към количеството кислород в атмосферата. Той създава сигнал за напрежение въз основа на разликата, която се изпраща на компютъра за управление на двигателя. Количеството напрежение показва дали въздуха / горивната смес е богата или постна. В отговор компютърът променя широчината на импулса на инжектора за гориво (навреме), за да контролира сместа въздух / гориво. Въпреки че компютърът разчита и на входове от други сензори по отношение на температурата на двигателя, натоварването на двигателя и положението на дросела, кислородният сензор е този, който осигурява обратна връзка и позволява на системата за управление на двигателя да работи в „затворен контур“, режимът на работа, който осигурява оптимален ефективност на каталитичния преобразувател и минимални емисии на отработени газове.

Когато датчикът за кислород остарее или е повреден от замърсители, той може да не е в състояние да предостави навреме сигнал на компютъра. Без точна обратна връзка компютърът не може да регулира сместа въздух / гориво според условията на работа на двигателя, което може да доведе до увеличени емисии. Ако се нуждаете от ламбда сонда, ще намерите това, което ви е необходимо, за да възстановите изпълнението и спазването на емисиите тук в на нашия онлайн магазин.

Кислородният сензор има чувствителен на циркониев диоксид елемент, покрит от двете страни с платина, която също служи като електроди, затворени в керамика. Електродите са свързани с проводници на проводниците, които се закрепват към кабелните снопове на автомобила, а керамичният корпус е поставен в стоманена обвивка. Стоманената обвивка е с резба за монтаж в ауспуха и предпазва чувствителния елемент. Отворите в стоманената обвивка, съседна на върха на сензорния елемент, позволяват сензорът да бъде изложен на изгорели газове. Всички съвременни кислородни сензори съдържат нагревателен елемент, който също е свързан към окабеляването. Отворите в горната част на сензора позволяват навлизането на външен въздух в сензора, който след това се нагрява. Когато се нагряват, кислородните йони се движат от вътрешната страна към външния платинен слой и разликата в потенциала генерира напрежение. Когато сместа въздух / гориво е богата и има малко неизгорен кислород в отработените газове, се генерира до 0,9 V. Когато сместа е постна и има висока концентрация на неизгорял кислород в отработените газове, сигналът за напрежение ще падне до 0,1V.

Всички автомобили и камиони с късен модел имат най-малко 2 кислородни сензора, един монтиран в изпускателния колектор или в изпускателната тръба преди каталитичния преобразувател и един, монтиран в изпускателната тръба след преобразувателя. Превозните средства с V6 или V8 двигатели имат най-малко 4, един преди и един след всеки преобразувател в изгорелите газове от всяка група цилиндри. Преди катализатора, ламбда сонда (Oxygen sensor) е основният сензор, който предоставя обратна връзка към компютъра за управление на двигателя. Високото напрежение показва богата смес въздух / гориво, а ниското напрежение показва строй въздух / горивна смес. Когато сигналът за напрежение е нисък, компютърът увеличава широчината на импулса на инжектора, за да обогати сместа; когато сигналът за напрежение е висок, компютърът намалява ширината на импулса на инжектора, за да наклони сместа.

Сигналът за напрежение от сензорът непрекъснато варира между богати и слаби условия, няколко пъти в секунда, а от своя страна компютърът постоянно регулира сместа въздух / гориво, за да постигне баланс, който позволява на двигателят да функционира ефективно.

Кислородните сензори работят при 315 ° C, а нагревателят е включен в модерните сензори, за да им позволи да се нагряват по-бързо, за да може системата бързо да премине в затворен контур. Когато се гледа на диагностичен осцилоскоп, сензорът за кислород в горния поток при работна температура трябва да създаде равномерна форма на вълната, която варира между 0,1 V и 0,9 V със средна точка приблизително 0,45 V. Датчикът за кислород надолу по веригата е известен също като монитор на катализатора, защото показва ефективността на конвертора. За разлика от сензора за горния поток, датчикът надолу по веригата трябва да има относително плоска форма на вълната при приблизително 0,45 волта, ако каталитичният преобразувател работи правилно. Ако сигналът на датчика за низходящ поток и диагностичната обхват на вълната са подобни на датчика за поток, това означава, че преобразувателят не работи ефективно. Ако това се случи, в компютъра ще бъде зададен код за диагностика на проблем (DTC) и светлината на CHECK ENGINE ще светне.

Схема

 • 1. Инжекторна дюза
 • 2. Контролен модул (PCM)
 • 3. Преди катализатора
 • 4. След катализатора

Кислородните сензори се влошават с възрастта и замърсяването. Сензорите могат да се замърсят поради излагане на силикати от течове на охлаждащата течност, силикон от използване на грешен тип RTV уплътнител, фосфор от консумацията на масло поради износени бутални пръстени и / или водачи на клапани, прекомерно натрупване на въглерод и излагане на други химикали, дори и тези в газови добавки. Когато сензорът се замърси, той губи способността за бърза реакция на промените в сместа въздух / гориво, което води до намалена ефективност на конвертора и повишени емисии. Ако сензорът се откаже напълно, системата по подразбиране ще използва фиксирана богата смес въздух / гориво, което увеличава емисиите и намалява пробега на гориво. Влошаващият се или напълно неуспешен сензор за кислород ще настрои един или повече DTC и ще освети светлината CHECK ENGINE. Функцията на кислородния сензор може да бъде проверена с инструмент за сканиране или цифров многометър или както е посочено по-горе с диагностичен осцилоскоп. Реакцията на сензора може да се провери чрез изкуствено обогатяване на сместа въздух / гориво с пропан и чрез премахване на вакуум линия, за да се създаде стройно състояние.

Вместо конвенционалния кислороден сензор, описан по-горе, някои по-нови превозни средства използват сензор за съотношение въздух / гориво. Докато традиционният сензор е сензор за тесен обхват, който предоставя променлив богат / слаб сигнал към компютъра за управление на двигателя, сензорът за съотношение въздух / гориво може да измерва много по-широк спектър от смеси въздух / гориво, поради което такива сензори се наричат ​​„широколентови ". Сигналът от сензор за съотношение въздух / гориво е много по-точно представяне на действителното съотношение въздух / гориво. Вместо сензора, генериращ напрежение, компютърът на двигателя осигурява референтно напрежение на сензора и след това компютърът следи изходния ток на сензора. Въпреки че сензорът за съотношение въздух / гориво функционира различно от конвенционалния кислороден сензор, той може да страда от същите дефекти и да проявява същите симптоми на отказ.

Независимо за това какво превозно средство работите или типът или положението на дефектния кислороден сензор, ние имаме заместващия сензор, необходим за възстановяване на правилната работа, надеждност, икономия на гориво и емисии. Ние предлагаме компоненти, които са произведени по оригинални спецификации на оборудването, така че когато ремонтите приключат, можете да разчитате на производителността, която вашето превозно средство е проектирано. В допълнение към сензорите за кислород, ние имаме свързани компоненти, които може да са необходими за цялостно поправяне, включително конектори, релета, проводници, удължители, коланчета, гайки, тапи, уплътнения и други.Прочети повече

Продукти

 • CALORSTAT by Vernet LS140023 ламбда сонда
  ламбда сонда CALORSTAT by Vernet LS140023 CALORSTAT by Vernet ламбда сонда CALORSTAT by Vernet LS140023
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: CALORSTAT by Vernet
  Парт номер: LS140023
  дължина [mm]: 550
  дължина на кабела [mm]: 550
  брой контакти: 4
  134 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 258 005 110 ламбда сонда
  ламбда сонда BOSCH 0 258 005 110 BOSCH ламбда сонда BOSCH 0 258 005 110
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 258 005 110
  обща дължина [mm]: 400
  брой проводи: 4
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 160000
  160 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 258 986 502 ламбда сонда
  ламбда сонда BOSCH 0 258 986 502 BOSCH ламбда сонда BOSCH 0 258 986 502
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 258 986 502
  контакт/клема: конектора, може да се нуждае от регулиране
  брой проводи: 3
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 160000
  122 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 722 022 ламбда сонда
  ламбда сонда TOPRAN 722 022 TOPRAN ламбда сонда TOPRAN 722 022
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 722 022
  дължина [mm]: 455
  брой на щепселните контакти: 4
  ламбда-сонда: ламбда сонда (планарен елемент)
  73 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT600008 ламбда сонда
  ламбда сонда ENGITECH ENT600008 ENGITECH ламбда сонда ENGITECH ENT600008
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT600008
  дължина на кабела [mm]: 150
  ламбда-сонда: регулираща сонда
  брой проводи: 4
  91 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 258 003 718 ламбда сонда
  ламбда сонда BOSCH 0 258 003 718 BOSCH ламбда сонда BOSCH 0 258 003 718
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 258 003 718
  обща дължина [mm]: 1265
  брой проводи: 4
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 100000
  311 лв. цена с ДДС
 • PIERBURG 7.02604.05.0 ламбда сонда
  ламбда сонда PIERBURG 7.02604.05.0 PIERBURG ламбда сонда PIERBURG 7.02604.05.0
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: PIERBURG
  Парт номер: 7.02604.05.0
  електронапрежение [V]: 12
  дължина на кабела [mm]: 550
  брой на щепселните контакти: 4
  брой контакти: 4
  брой на жичките (проводници): 4
  ламбда-сонда: регулираща сонда
  ламбда-сонда: подгрят
  197 лв. цена с ДДС
 • DENSO DOX-0116 ламбда сонда
  ламбда сонда DENSO DOX-0116 DENSO ламбда сонда DENSO DOX-0116
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: DENSO
  Парт номер: DOX-0116
  за OE-номер: UNIVERSAL fit
  качество: OE
  ограничение за производител: DENSO
  мярка на резбата: M18x1.5
  дължина на кабела [mm]: 750
  брой на щепселните контакти: 3
  тегло [g]: 95
  ламбда-сонда: Сензор задействане
  ламбда-сонда: подгрят
  ламбда-сонда: ламбда сонда (палец елемент)
  102 лв. цена с ДДС
 • TOPRAN 114 983 ламбда сонда
  ламбда сонда TOPRAN 114 983 TOPRAN ламбда сонда TOPRAN 114 983
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: TOPRAN
  Парт номер: 114 983
  мярка на резбата: M 18
  обща дължина [mm]: 1770
  размер на ключ: 22
  дължина на кабела [mm]: 1740
  допълващ артикул /допълваща информация: с държач на кабел
  смазване: с гресиране
  брой на щепселните контакти: 4
  номинално напрежение [V]: 12
  доп. артикул/доп. инфо. 2: с пластмасов цокъл
  доп. артикул/доп. инфо. 2: с топлозащитна тръба
  доп. артикул/доп. инфо. 2: с инструкции за монтаж
  стъпка на резбата [mm]: 1,5
  форма на корпуса на щекера: D-форма
  ламбда-сонда: ламбда сонда (планарен елемент)
  ламбда-сонда: подгрят
  пълен комплект:
  118 лв. цена с ДДС
 • DELPHI ES20314-12B1 ламбда сонда
  ламбда сонда DELPHI ES20314-12B1 DELPHI ламбда сонда DELPHI ES20314-12B1
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: DELPHI
  Парт номер: ES20314-12B1
  дължина на кабела [mm]: 520
  ламбда-сонда: ламбда сонда (планарен елемент)
  ламбда-сонда: подгрят
  125 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT600015 ламбда сонда
  ламбда сонда ENGITECH ENT600015 ENGITECH ламбда сонда ENGITECH ENT600015
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT600015
  дължина на кабела [mm]: 550
  ламбда-сонда: диагностична сонда
  брой проводи: 4
  78 лв. цена с ДДС
 • DELPHI ES20292-12B1 ламбда сонда
  ламбда сонда DELPHI ES20292-12B1 DELPHI ламбда сонда DELPHI ES20292-12B1
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: DELPHI
  Парт номер: ES20292-12B1
  ламбда-сонда: ламбда сонда (планарен елемент)
  ламбда-сонда: подгрят
  117 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 258 006 176 ламбда сонда
  ламбда сонда BOSCH 0 258 006 176 BOSCH ламбда сонда BOSCH 0 258 006 176
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 258 006 176
  обща дължина [mm]: 632
  брой проводи: 4
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 160000
  170 лв. цена с ДДС
 • ENGITECH ENT600009 ламбда сонда
  ламбда сонда ENGITECH ENT600009 ENGITECH ламбда сонда ENGITECH ENT600009
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: ENGITECH
  Парт номер: ENT600009
  ламбда-сонда: регулираща сонда
  брой проводи: 4
  65 лв. цена с ДДС
 • HOFFER 74811023 ламбда сонда
  ламбда сонда HOFFER 74811023 HOFFER ламбда сонда HOFFER 74811023
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: HOFFER
  Парт номер: 74811023
  за OE-номер: 55224323
  дължина на кабела [mm]: 320
  брой на жичките (проводници): 5
  форма на корпуса на щекера: D-форма
  ламбда-сонда: регулираща сонда
  изпускателна система: пред катализатор
  цвят на щекер: черен
  357 лв. цена с ДДС
 • ESEN SKV 09SKV086 ламбда сонда
  ламбда сонда ESEN SKV 09SKV086 ESEN SKV ламбда сонда ESEN SKV 09SKV086
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: ESEN SKV
  Парт номер: 09SKV086
  електронапрежение [V]: 12
  Тегло [kg]: 0,08
  вид на експлоатация: електрически
  ламбда-сонда: Сензор задействане
  213 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 258 003 478 ламбда сонда
  ламбда сонда BOSCH 0 258 003 478 BOSCH ламбда сонда BOSCH 0 258 003 478
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 258 003 478
  обща дължина [mm]: 1010
  брой проводи: 4
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 160000
  144 лв. цена с ДДС
 • FEBI BILSTEIN 175951 Ламбда сонда
  Ламбда сонда FEBI BILSTEIN 175951 FEBI BILSTEIN Ламбда сонда FEBI BILSTEIN 175951
  Продукт: Ламбда сонда
  Марка: FEBI BILSTEIN
  Парт номер: 175951
  Тегло [kg]: 0,087
  външна резба [mm]: M18 x 1,5
  размер на ключ: 22
  дължина на кабела [mm]: 450
  ламбда-сонда: подгрят
  брой проводи: 4
  размер външна резба: M18 x 1,5
  126 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 258 005 717 ламбда сонда
  ламбда сонда BOSCH 0 258 005 717 BOSCH ламбда сонда BOSCH 0 258 005 717
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 258 005 717
  обща дължина [mm]: 422
  брой проводи: 4
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 160000
  93 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 258 006 978 ламбда сонда
  ламбда сонда BOSCH 0 258 006 978 BOSCH ламбда сонда BOSCH 0 258 006 978
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 258 006 978
  обща дължина [mm]: 1760
  контакт/клема: конектора, може да се нуждае от регулиране
  брой проводи: 4
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 160000
  175 лв. цена с ДДС
 • DENSO DOX-0150 Ламбда сонда
  Ламбда сонда DENSO DOX-0150 DENSO Ламбда сонда DENSO DOX-0150
  Продукт: Ламбда сонда
  Марка: DENSO
  Парт номер: DOX-0150
  за OE-номер: UNIVERSAL fit
  качество: OE
  ограничение за производител: DENSO
  мярка на резбата: M18x1.5
  дължина на кабела [mm]: 750
  брой на щепселните контакти: 4
  тегло [g]: 93
  ламбда-сонда: Сензор задействане
  ламбда-сонда: ламбда сонда (планарен елемент)
  ламбда-сонда: подгрят
  ламбда-сонда: предварително гресирана резба
  134 лв. цена с ДДС
 • MAXGEAR 59-0014 ламбда сонда
  ламбда сонда MAXGEAR 59-0014 MAXGEAR ламбда сонда MAXGEAR 59-0014
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: MAXGEAR
  Парт номер: 59-0014
  тип на трансмисията: ръчна скоростна кутия
  контакт/клема: конектора, може да се нуждае от регулиране
  ламбда-сонда: ламбда сонда (палец елемент)
  брой проводи: 4
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 160000
  124 лв. цена с ДДС
 • HOFFER 7481502 ламбда сонда
  ламбда сонда HOFFER 7481502 HOFFER ламбда сонда HOFFER 7481502
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: HOFFER
  Парт номер: 7481502
  за OE-номер: 25324206
  дължина на кабела [mm]: 640
  брой на щепселните контакти: 4
  брой на жичките (проводници): 4
  форма на корпуса на щекера: овален
  ламбда-сонда: подгрят
  335 лв. цена с ДДС
 • KAMOKA 17003 ламбда сонда
  ламбда сонда KAMOKA 17003 KAMOKA ламбда сонда KAMOKA 17003
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: KAMOKA
  Парт номер: 17003
  ламбда-сонда: регулираща сонда
  брой проводи: 3
  95 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 258 986 611 ламбда сонда
  ламбда сонда BOSCH 0 258 986 611 BOSCH ламбда сонда BOSCH 0 258 986 611
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 258 986 611
  обща дължина [mm]: 340
  брой проводи: 4
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 250000
  143 лв. цена с ДДС
 • BERU OZH027 Ламбда сонда
  Ламбда сонда BERU OZH027 BERU Ламбда сонда BERU OZH027
  Продукт: Ламбда сонда
  Марка: BERU
  Парт номер: OZH027
  мярка на резбата: M 18x1,5
  въртящ момент стягане [Nm]: 45
  дължина на кабела [mm]: 890
  брой на жичките (проводници): 3
  да се замени след км: 100000
  ламбда-сонда: регулираща сонда
  ламбда-сонда: подгрят
  62 лв. цена с ДДС
 • AUTLOG AS2107 ламбда сонда
  ламбда сонда AUTLOG AS2107 AUTLOG ламбда сонда AUTLOG AS2107
  Продукт: ламбда сонда
  Марка: AUTLOG
  Парт номер: AS2107
  Тегло [kg]: 0,15
  ламбда-сонда: подгрят
  86 лв. цена с ДДС

Информация

✅ Ламбда сонда: за всички автомобили
✅ Ламбда сонда марки: BOSCH, HELLA, PIERBURG, NGK, HERTH+BUSS JAKOPARTS, DENSO, VDO, DELPHI, METZGER, MAGNETI MARELLI
✅ Ламбда сонда по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай ламбда сонда: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.7 от 210 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на ламбда сонда?

Всички поръчки на ламбда сонда се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на ламбда сонда се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя ламбда сонда?

Всяка поръчка за ламбда сонда може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за ламбда сонда не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за ламбда сонда.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на ламбда сонда?

Поръчки за ламбда сонда направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на ламбда сонда направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Georgi Yorkishev
Georgi Yorkishev
28 November 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Nikolai Stoilov
Nikolai Stoilov
28 November 2023
star star star star star
не е лош сайта но има несъществуващи продукти. G
Nikolay Spasov
Nikolay Spasov
28 November 2023
star star star star star
Некоректно, непрофесионално и грубо отношение. Няма да купувам от там нито ще препоръчвам на някой!! G
ivo yos
ivo yos
28 November 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Roslan Stanev
Roslan Stanev
28 November 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Марин Токусчиев
Марин Токусчиев
27 November 2023