Пазарувай с до -23% намаление
Часа
  • 0
  • 0
Минути
  • 0
  • 0
Секунди
  • 0
  • 0
Пазарувай с до -23% намаление

Шарнири за кола на ниска цена - онлайн магазин

Шарнири
Пазарувай онлайн 24/7

Шарнири - Lemforder, Swag, Delphi, Meyle, Trw, Sidem, Vaico

Устройство и начин на работа

Шарнири - Lemforder, Swag, Delphi, Meyle, Trw, Sidem, Vaico - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. Краката ви биха били безполезни без бедрата, коленете и глезените. Тези стави свързват бедрата, прасците и стъпалата и ви позволяват да се артикулират, така че да можете да ходите, да бягате, коленете и сядате. Същото съотношение съществува между сферичните шарнири и втулки и контролните рамена и копчетата и шпиндела в окачването на вашия автомобил. Сферичните сачми и втулки позволяват движението на окачването в отговор на контакта на гумите с неравности, съответната реакция на пружините и вашия вход.

Но там, където втулките позволяват движение на контролната рама само в една равнина, замахване нагоре и надолу в рамката, шарнирните връзки позволяват на контролната рама и кокал да се движат вертикално, а шпиндела да се движи хоризонтално. Типичната сферична фуга се състои от сферичен шпилка в корпуса на гнездото, монтирано към контролното рамо, с гумен ботуш, обхващащ гнездото, за да го предпази от замърсяване и задържа смазка. Шпилката се закрепва към кокалчето / шпиндела и топката му позволява да се върти и да се върти, докато превозното средство се управлява и окачването реагира на пътя.

Обичайно е да се отнасят сачмените връзки като горни или по-ниски в зависимост от мястото им на монтаж, но по-важното отличие, което намеква за тяхната функция и конструкция, е дали носещи (натоварени) или ненатоварващи лагери (без товар) или „последователи ”Сферични фуги. Натоварените сачмени стави поддържат теглото на автомобила, като долните сферични шарнири при превозни средства със задно задвижване с окачване с къса и дълга ръка (SLA). Неразтоварените или последващи стави поддържат частите в подравняване, но не поддържат тежестта. Горните сферични шарнири на превозни средства с окачване на SLA, а долните сачмени шарнири на превозни средства с предно задвижване с подпори на MacPherson са шарнирни шарнирни съединения.

Износването на сферичните фуги от употреба, липсата на смазване и отказ на багажника, което позволява замърсяване в ставата. Често срещани симптоми на износени сачмени стави са шум, ненормално износване на гумите, неправилно подравняване и проблеми с кормилното управление, като дърпане. За да прегледате натоварените фуги, като спускащите се на SLA окачване, облекчете напрежението, като подкрепите автомобила в долната част на контролното рамо, след това проверете вертикалното и аксиалното движение с индикатор за набиране и сравнете със спецификации. Някои фуги, които носят товар, имат вградени индикатори за износване - подмяната е необходима, когато индикаторът е съвпадащ с или се е оттеглил в основата на съединението. Някои съединители се проверяват за игра, докато други се проверяват чрез измерване на въртящия момент, необходим за завъртане на шпилката след демонтаж.

Сферичните шарнири могат да бъдат с преса в контролната рама, завинтени или закрепени с болтове или нитове. Шпилката може да бъде заострена и да се побере в конусна дупка в коляното на кормилото или да е права и да се задържа с болт с щипка. Фугите за притискане могат да се свалят с подходяща преса и приспособления. Нитовете на нитните фуги трябва да бъдат отсечени или пробити, а заместващите сферични фуги идват с крепежни елементи за задържане. Оригиналните шарнирни фуги на повечето нови превозни средства са запечатани за цял живот и въпреки че някои приложения се обслужват със същия тип фуги, повечето от нашите резервни шарнирни фуги са омазняващи. Периодично инжектирането на свежа смазка измива стари износени мазнини и замърсители, удължавайки живота на топката.

В допълнение към осигуряването на пълна линия от сменяеми сферични шарнирни връзки, които отговарят или надвишават качеството на OE, ние предлагаме и сферични фуги, предназначени да решават конкретни проблеми на автомобила. Например, ако сте променили окачването си за по-големи пътувания, като например с повдигащ комплект, предлагаме шарнирни шарнирни връзки с по-голяма шарнирна конструкция, за да предотвратите повреда и ако вашето превозно средство няма разпоредби за регулиране на лагери или колела и изпитвате опит ненормално износване на гумите и / или лошо управление, ние предлагаме регулируеми шарнирни фуги, които могат да доведат до подравняване в рамките на спецификациите. И ако вашите сферични фуги не могат да бъдат обслужвани отделно, ние предлагаме и цялостни сглобки за управление, снабдени с нови сферични фуги.Прочети повече

ТОП производители

star star star star star
Коректни и експедитивни! G
Plamen Ivanov
Plamen Ivanov
25 November 2022
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Georgi Georgiev
Georgi Georgiev
25 November 2022
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Georgi Todorov
Georgi Todorov
25 November 2022
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Dimitar Vergov
Dimitar Vergov
25 November 2022
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Янко Димитров
Янко Димитров
24 November 2022
star star star star star
Super G
Илия Илиев
Илия Илиев
24 November 2022