Пазарувай с до -23% намаление

Запалителни свещи за кола на ниска цена - онлайн магазин

Запалителни свещи
Пазарувай онлайн 24/7

Запалителни свещи - Bosch, Beru, Denso, Ngk, Champion, EYQUEM

Устройство и начин на работа

Запалителни свещи - Bosch, Beru, Denso, Ngk, Champion, EYQUEM - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. За да работи бензиновият двигател с вътрешно горене, той трябва да има правилната смес от въздух и гориво, компресия и добре настроена искра. Горивото се смесва с въздух в карбуратор или във всмукателния колектор или в отвора след инжектора за гориво на двигатели с инжектиране на електронно гориво и след това се изтегля в цилиндъра през всмукателния клапан, когато буталото се спуска на хода на всмукването. Буталото компресира сместа въздух / гориво в малък, плътен обем, когато се издигне в цилиндъра при хода на компресията. Високото напрежение, произведено от бобината на запалването, се изпраща към запалителната свещ, което създава искра, запалваща сместа въздух / гориво, генериращо налягане на горене, което принуждава буталото при захранването. На 4-цилиндров двигател свещите запалват 300-400 пъти в минута на празен ход и 1000-1200 пъти в минута с крейсерска скорост, и те правят това в продължение на много хиляди мили. С такава честота на изгаряне не е изненада, че дори най-добрите запалителни свещи се износват в крайна сметка и когато те направят, можете да разчитате на нашите заместващи запалителни свещи, за да възстановим производителността.

Типичната свещ се състои от меден централен електрод и метален терминал вътре в керамичен изолатор, който е затворен в стоманена обвивка. Терминалът свързва свещта към запалителната система. Централният електрод има никелова сплав, платина, иридий или друг изстрелващ връх от благородни метали. Запалителни свещи включват резистор с централния електрод за предотвратяване на електрически смущения, които могат да повлияят неблагоприятно на радиоприемането и компютърните контроли на автомобила. Стоманената обвивка е с резба за сигурно поставяне в главата на цилиндъра и за осигуряване на добро заземяване и ефективен топлопренос от тапата към главата на цилиндъра. Страничният електрод или заземен електрод е направен от стомана с високо никел, която е заварена към стоманената обвивка. Двойните платинени свещи имат платинен диск, заварен към страничния електрод.

Запалителната бобина превръща 12 волта от батерията в 15 000-40 000 волта. Бобината е директно свързана към запалителната свещ на системи за запалване COP (Coil On Plug), свързана чрез запалителна жица на DIS (безразпределителни запалителни системи), както и чрез проводник на запалителна свещ и разпределител на електронни системи за запалване на точката на прекъсвача и дистрибутора. Когато точките на прекъсвача, модулът за запалване или ECU (модул за управление на двигателя) задействат намотката, високото напрежение, предавано през дъгата на свещта, през пролуката от централния електрод до страничния електрод и запалва сместа въздух / гориво. Налягането, създадено при изгаряне на смес въздух / гориво, избутва буталото надолу, осигурявайки силата, която върти коляновия вал. Въпреки че всички запалителни свещи функционират по един и същи начин и имат подобна конструкция, те са пригодени за техните приложения и системи за запалване с различни електроди, размери на резбата, тип седалка, диапазон на топлина и обхват.

Има четири често срещани свещи с диаметър на резбата x комбинации наклона на резбата: M10 x 1.0, M12 x 1.25, M14 x 1.25 и M18 x 1.5. Запалителните свещи могат да имат плоска седалка, която използва уплътнение за запечатване на щепсела към горивната камера или конусна седалка, където обвивката на свещта образува уплътнението. Топлинният обхват на запалителната свещ е способността й да предава топлина от горивната камера към цилиндровата глава. На “гореща” свещ голяма част от керамичния изолатор ще бъде изложена на горивната камера, така че тя задържа топлина и изгаря отлагания. За разлика от тях, много малко от керамичния изолатор е изложен на "студена" тапа, което му позволява да предава топлина по-добре и да работи по-хладно. Щепселът, който работи твърде горещо за приложението, може да причини предварително запалване и чукане, а този, който работи твърде студено, може да доведе до натрупване на въглерод и прекъсване. Студените тапи обикновено се използват на модифицирани високопроизводителни и състезателни двигатели. Достигането на свещта е разстоянието, което щепселът изпъква в горивната камера. Щепселът трябва да излиза достатъчно далеч за добро изгаряне, без да се нагрява прекалено много или да се удари в буталото и не трябва да бъде толкова плитък, че да е обвит, което води до лошо изгаряне.

Медните свещи със запалени накрайници за изпичане на никелова сплав, обикновено наричани медни / никелови тапи, обикновено се определят за точката на прекъсване и някои електронни системи за запалване на дистрибутора, тъй като по-меката никелова сплав ерозира по-бързо и няма да издържи толкова дълго, колкото платина или иридий, когато се използват на модерни системи за запалване DIS и COP. Въпреки това, тъй като те работят по-хладно, медни / никелови тапи се използват при някои двигатели с по-късен модел. Съветите за изстрелване на платинени тапи са много по-трудни от медни / никелови тапи; те ще запазят острите си ръбове и размери на пролуките много по-дълго от медни / никелови тапи, така че можете да разчитате на много повече мили с добро представяне. Платиновите запушалки работят и при по-висока температура, която издържа на натрупването на въглерод. Някои платинени щепсели имат накрайници с фини проводници, които се нуждаят от по-малко напрежение за огън и повишават ефективността на изстрелване.

Двойните платинени тапи са проектирани за системи за запалване на DIS. В система DIS всяка намотка доставя напрежение към свещите в два цилиндъра при всяко въртене на коляновия вал, като една свещ се запалва в цилиндъра върху хода на сгъстяване, а другата в противоположния цилиндър в реда на изпичане, който е на изпускателната система удар. Тъй като искрата в цилиндъра на хода на изгорелите газове не оказва влияние върху работата на двигателя, това обикновено се нарича система за запалване „отпадъчна искра“. Двойна платинова тапа със платинен диск, заварен към страничния електрод, е необходима в тази система, тъй като докато свещта в цилиндъра върху компресионния ход се запалва по конвенционалния начин, от центъра до страничния електрод, искрата в цилиндърът на изпускателния ход скача от страничния електрод към централния електрод. Ако в DIS се използват свещи без платинени странични електроди, страничният електрод ще се износва преждевременно.

Иридиумът е дори по-твърд от платината, а иридиевите тапи издържат дори по-дълго от платината и сега има тапи с рутениев тип, които са все по-твърди. Твърдостта на тапите с накрайник от благороден метал се подчертава от производителите на автомобили и производителите на свещи, тъй като твърдостта осигурява дълготрайност. По-твърдите електроди ще поддържат острите си ръбове и празнината на щепсела по-дълго, за добра искра и постоянна работа на много хиляди мили и удължени интервали на смяна. Наред с накрайниците за запалване на благородни метали и фини телове, някои производители на свещи образуват U-образни или V-образни канали в страничния електрод или съкращават или променят формата на страничния електрод, за да намалят ефекта на гасенето, който може да бъде причинен от конвенционалните електроди и предизвикват непълно изгаряне.

Всеки път, когато се запали свещ, се губи малко количество електроден материал, което в крайна сметка води до заоблени електроди и по-широки пролуки, които изискват повече напрежение за огън и могат да причинят пропадане. Това се случва на всички запалителни свещи, независимо от вида на електрода, просто са необходими материали като платина и иридий по-дълго време за носене. В допълнение към нормалното износване, запалителните свещи са подложени и на условия на двигателя като богата смес от въздух / гориво, износени бутални пръстени или уплътнения на клапани, които могат да причинят загряване на гориво или масло или прекомерни отлагания, както и детонация или повреда преди запалване, причинени от неправилно запалване времето, използване на гориво с твърде нисък октан, чиста смес от въздух / гориво, дефектна система за рециркулация на отработените газове или прекомерни въглеродни отлагания в горивната камера. Симптомите на износени, замърсени или повредени щепсели включват пропадане на гориво, груб празен ход, трудно стартиране, слабо ускорение и намален пробег на гориво. Свещите трябва да бъдат сменени, когато се препоръчат от производителя на автомобила или когато има симптоми на лоша работа. След изваждането щепселите трябва да бъдат изследвани за наличие на описаните по-горе състояния на двигателя.

Дизайнът на двигателя диктува функции на свещта като диаметър, наклон на резбата и седалката, но други функции като обхват на топлина могат да бъдат променени. Ако обаче двигателят не е значително променен и не сте опитен тунер, при смяна на свещи трябва да се запазите с препоръчания от производителя на автомобила тип свещ. Ние ви улесняваме да изберете щепселите, които отговарят или надвишават изискванията на вашия двигател. Просто включете годината, марката, модела и размера на двигателя в полетата в горната част на тази страница и веднага ще ви се покаже селекция от свещи от най-добрите марки и всяка от тях ще осигури производителност, икономия на гориво, и издръжливост, която търсите на достъпна цена. Освен запалителни свещи, ние предлагаме запалителни свещи и уплътнения за двигатели, които ги изискват, както и комплекти за настройване на избрани превозни средства, които включват щепсели, капачка на разпределителя и ротор, проводници, филтри и други.

Видове свещи на марката NGKПрочети повече

Продукти

 • BERU UXF79P Запалителна свещ
  Запалителна свещ BERU UXF79P BERU Запалителна свещ BERU UXF79P
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: BERU
  Парт номер: UXF79P
  присъединителна техника: M4/SAE
  мярка на резбата: M14x1,25
  размер на ключ: 16 mm
  въртящ момент стягане [Nm]: 25
  запалителна свещ: 4-ри масен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  опаковка за самообслужване виж спецификацията:
  21 лв. цена с ДДС
 • DENSO IKH16TT запалителна свещ
  запалителна свещ DENSO IKH16TT DENSO запалителна свещ DENSO IKH16TT
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: IKH16TT
  присъединителна техника: Solid SAE
  диаметър [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 22
  тегло [g]: 49
  версия за държава: Япония
  запалителна свещ: платинов измервателен електрод
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  29 лв. цена с ДДС
 • NGK 3045 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 3045 NGK запалителна свещ NGK 3045
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 3045
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: тримасен електрод
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 1 kOhm
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5,2
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  15 лв. цена с ДДС
 • NGK 1675 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 1675 NGK запалителна свещ NGK 1675
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 1675
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 1 kOhm
  запалителна свещ: централен електрод от платина
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,5
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  37 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 240 593 Запалителна свещ
  Запалителна свещ BOSCH 0 242 240 593 BOSCH Запалителна свещ BOSCH 0 242 240 593
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 240 593
  разстояние между електродите [mm]: 0,8
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  6 лв. цена с ДДС
 • NGK 4388 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 4388 NGK запалителна свещ NGK 4388
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 4388
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 1 kOhm
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  запалителна свещ: двумасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 6,0
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  13 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 236 562 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 236 562 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 236 562
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 236 562
  разстояние между електродите [mm]: 1,6
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 4
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  27 лв. цена с ДДС
 • BERU UXT5 запалителна свещ
  запалителна свещ BERU UXT5 BERU запалителна свещ BERU UXT5
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BERU
  Парт номер: UXT5
  присъединителна техника: M4/SAE
  мярка на резбата: M14x1,25
  размер на ключ: 16 mm
  въртящ момент стягане [Nm]: 25
  запалителна свещ: 4-ри масен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  опаковка за самообслужване виж спецификацията:
  13 лв. цена с ДДС
 • NGK 2023 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 2023 NGK запалителна свещ NGK 2023
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 2023
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 20,8 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: неразглобяема SAE-връзка
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,0
  9 лв. цена с ДДС
 • NGK 1497 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 1497 NGK запалителна свещ NGK 1497
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 1497
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  вид на горивото: CNG/LPG
  размер на ключ: 20,8 mm
  запалителна свещ: иридиев централен електрод
  запалителна свещ: неразглобяема SAE-връзка
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 60000
  50 лв. цена с ДДС
 • DENSO IXEH20TT запалителна свещ
  запалителна свещ DENSO IXEH20TT DENSO запалителна свещ DENSO IXEH20TT
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: IXEH20TT
  присъединителна техника: Solid SAE
  диаметър [mm]: 12
  размер на ключ: 14
  въртящ момент стягане [Nm]: 17
  тегло [g]: 37
  версия за държава: Япония
  запалителна свещ: платинов измервателен електрод
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  29 лв. цена с ДДС
 • NGK 1313 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 1313 NGK запалителна свещ NGK 1313
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 1313
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: иридиев централен електрод
  запалителна свещ: едномасен електрод
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,5
  45 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 235 666 Запалителна свещ
  Запалителна свещ BOSCH 0 242 235 666 BOSCH Запалителна свещ BOSCH 0 242 235 666
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 235 666
  разстояние между електродите [mm]: 0,9
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  6 лв. цена с ДДС
 • NGK 3967 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 3967 NGK запалителна свещ NGK 3967
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 3967
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: двумасен електрод
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 6,3
  11 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 240 653 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 240 653 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 240 653
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 240 653
  разстояние между електродите [mm]: 0,7
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 4
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  32 лв. цена с ДДС
 • NGK 2397 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 2397 NGK запалителна свещ NGK 2397
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 2397
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: тримасен електрод
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 1 kOhm
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5,2
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  16 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 229 648 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 229 648 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 229 648
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 229 648
  разстояние между електродите [mm]: 1,35
  разстояние между електродите [mm]: 1,4
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 4
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 4
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  16 лв. цена с ДДС
 • NGK 1496 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 1496 NGK запалителна свещ NGK 1496
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 1496
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  вид на горивото: CNG/LPG
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: иридиев централен електрод
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 60000
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  53 лв. цена с ДДС
 • DENSO T20EPR-U15 запалителна свещ
  запалителна свещ DENSO T20EPR-U15 DENSO запалителна свещ DENSO T20EPR-U15
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: T20EPR-U15
  диаметър [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 22
  тегло [g]: 40
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 17,5
  8 лв. цена с ДДС
 • DENSO IWF24 запалителна свещ
  запалителна свещ DENSO IWF24 DENSO запалителна свещ DENSO IWF24
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: IWF24
  присъединителна техника: Removable SAE
  диаметър [mm]: 14
  размер на ключ: 20.6
  въртящ момент стягане [Nm]: 22
  тегло [g]: 52
  версия за държава: Япония
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 12,7
  29 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 235 668 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 235 668 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 235 668
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 235 668
  разстояние между електродите [mm]: 0,9
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 2
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 6
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  7 лв. цена с ДДС
 • NGK 7422 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 7422 NGK запалителна свещ NGK 7422
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 7422
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 20,8 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: неразглобяема SAE-връзка
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,0
  8 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 229 654 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 229 654 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 229 654
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 229 654
  разстояние между електродите [mm]: 1,0
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 2
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 6
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  12 лв. цена с ДДС
 • NGK 2756 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 2756 NGK запалителна свещ NGK 2756
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 2756
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: едномасен електрод
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,0
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  9 лв. цена с ДДС
 • NGK 3172 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 3172 NGK запалителна свещ NGK 3172
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 3172
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 20,8 mm
  запалителна свещ: тримасен електрод
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: тип на връзка M4
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 1 kOhm
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5,2
  12 лв. цена с ДДС
 • NGK 7281 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 7281 NGK запалителна свещ NGK 7281
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 7281
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 20,8 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: неразглобяема SAE-връзка
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,0
  9 лв. цена с ДДС
 • DENSO IW20TT запалителна свещ
  запалителна свещ DENSO IW20TT DENSO запалителна свещ DENSO IW20TT
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: IW20TT
  присъединителна техника: Solid SAE
  диаметър [mm]: 14
  размер на ключ: 20.6
  въртящ момент стягане [Nm]: 22
  тегло [g]: 58
  версия за държава: Япония
  запалителна свещ: платинов измервателен електрод
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  26 лв. цена с ДДС
 • DENSO K20PR-U запалителна свещ
  запалителна свещ DENSO K20PR-U DENSO запалителна свещ DENSO K20PR-U
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: K20PR-U
  присъединителна техника: Solid SAE
  диаметър [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 22
  тегло [g]: 43
  запалителна свещ: никелов измервателен електрод
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  5 лв. цена с ДДС
 • DENSO K16TT Запалителна свещ
  Запалителна свещ DENSO K16TT DENSO Запалителна свещ DENSO K16TT
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: K16TT
  присъединителна техника: Solid SAE
  диаметър [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 22
  тегло [g]: 43
  запалителна свещ: никелов измервателен електрод
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  6 лв. цена с ДДС
 • NGK 3812 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 3812 NGK запалителна свещ NGK 3812
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 3812
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: незащитен от смущения (неекраниран)
  запалителна свещ: с конусно легло на уплътнител
  запалителна свещ: неразглобяема SAE-връзка
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 17,5
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,0
  8 лв. цена с ДДС
 • NGK 91785 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 91785 NGK запалителна свещ NGK 91785
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 91785
  външна резба [mm]: 12,0
  размер на ключ: 14 mm
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  запалителна свещ: тримасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 24,2
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 9,3
  версия: Bi-Hex
  27 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 235 667 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 235 667 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 235 667
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 235 667
  разстояние между електродите [mm]: 1,1
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  6 лв. цена с ДДС
 • NGK 7968 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 7968 NGK запалителна свещ NGK 7968
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 7968
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 1 kOhm
  запалителна свещ: централен електрод от платина
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 7,0
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  25 лв. цена с ДДС

Информация

✅ Запалителни свещи: за всички автомобили
✅ Запалителни свещи марки: BOSCH, HELLA, NGK, VALEO, CHAMPION, DENSO, MAGNETI MARELLI, FEBI BILSTEIN, VEMO, EYQUEM
✅ Запалителни свещи по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай запалителни свещи: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.6 от 193 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на запалителни свещи?

Всички поръчки на запалителни свещи се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на запалителни свещи се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя запалителни свещи?

Всяка поръчка за запалителни свещи може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за запалителни свещи не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за запалителни свещи.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на запалителни свещи?

Поръчки за запалителни свещи направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на запалителни свещи направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Trendafil Yanchev
Trendafil Yanchev
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Lachezar Iliev
Lachezar Iliev
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
hristo hristov
hristo hristov
27 September 2023
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Kiril Stanev
Kiril Stanev
27 September 2023
star star star star star
Бързи и коректни G
Stanislav Ivanov
Stanislav Ivanov
26 September 2023
star star star star star
Бързи и точни! G
Chavdar Pashov
Chavdar Pashov
25 September 2023