Пазарувай с до -23% намаление

Запалителни свещи за кола на ниска цена - онлайн магазин

Запалителни свещи
Пазарувай онлайн 24/7

Запалителни свещи - Bosch, Beru, Denso, Ngk, Champion, EYQUEM

Устройство и начин на работа

Запалителни свещи - Bosch, Beru, Denso, Ngk, Champion, EYQUEM - онлайн магазин - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo и др. За да работи бензиновият двигател с вътрешно горене, той трябва да има правилната смес от въздух и гориво, компресия и добре настроена искра. Горивото се смесва с въздух в карбуратор или във всмукателния колектор или в отвора след инжектора за гориво на двигатели с инжектиране на електронно гориво и след това се изтегля в цилиндъра през всмукателния клапан, когато буталото се спуска на хода на всмукването. Буталото компресира сместа въздух / гориво в малък, плътен обем, когато се издигне в цилиндъра при хода на компресията. Високото напрежение, произведено от бобината на запалването, се изпраща към запалителната свещ, което създава искра, запалваща сместа въздух / гориво, генериращо налягане на горене, което принуждава буталото при захранването. На 4-цилиндров двигател свещите запалват 300-400 пъти в минута на празен ход и 1000-1200 пъти в минута с крейсерска скорост, и те правят това в продължение на много хиляди мили. С такава честота на изгаряне не е изненада, че дори най-добрите запалителни свещи се износват в крайна сметка и когато те направят, можете да разчитате на нашите заместващи запалителни свещи, за да възстановим производителността.

Типичната свещ се състои от меден централен електрод и метален терминал вътре в керамичен изолатор, който е затворен в стоманена обвивка. Терминалът свързва свещта към запалителната система. Централният електрод има никелова сплав, платина, иридий или друг изстрелващ връх от благородни метали. Запалителни свещи включват резистор с централния електрод за предотвратяване на електрически смущения, които могат да повлияят неблагоприятно на радиоприемането и компютърните контроли на автомобила. Стоманената обвивка е с резба за сигурно поставяне в главата на цилиндъра и за осигуряване на добро заземяване и ефективен топлопренос от тапата към главата на цилиндъра. Страничният електрод или заземен електрод е направен от стомана с високо никел, която е заварена към стоманената обвивка. Двойните платинени свещи имат платинен диск, заварен към страничния електрод.

Запалителната бобина превръща 12 волта от батерията в 15 000-40 000 волта. Бобината е директно свързана към запалителната свещ на системи за запалване COP (Coil On Plug), свързана чрез запалителна жица на DIS (безразпределителни запалителни системи), както и чрез проводник на запалителна свещ и разпределител на електронни системи за запалване на точката на прекъсвача и дистрибутора. Когато точките на прекъсвача, модулът за запалване или ECU (модул за управление на двигателя) задействат намотката, високото напрежение, предавано през дъгата на свещта, през пролуката от централния електрод до страничния електрод и запалва сместа въздух / гориво. Налягането, създадено при изгаряне на смес въздух / гориво, избутва буталото надолу, осигурявайки силата, която върти коляновия вал. Въпреки че всички запалителни свещи функционират по един и същи начин и имат подобна конструкция, те са пригодени за техните приложения и системи за запалване с различни електроди, размери на резбата, тип седалка, диапазон на топлина и обхват.

Има четири често срещани свещи с диаметър на резбата x комбинации наклона на резбата: M10 x 1.0, M12 x 1.25, M14 x 1.25 и M18 x 1.5. Запалителните свещи могат да имат плоска седалка, която използва уплътнение за запечатване на щепсела към горивната камера или конусна седалка, където обвивката на свещта образува уплътнението. Топлинният обхват на запалителната свещ е способността й да предава топлина от горивната камера към цилиндровата глава. На “гореща” свещ голяма част от керамичния изолатор ще бъде изложена на горивната камера, така че тя задържа топлина и изгаря отлагания. За разлика от тях, много малко от керамичния изолатор е изложен на "студена" тапа, което му позволява да предава топлина по-добре и да работи по-хладно. Щепселът, който работи твърде горещо за приложението, може да причини предварително запалване и чукане, а този, който работи твърде студено, може да доведе до натрупване на въглерод и прекъсване. Студените тапи обикновено се използват на модифицирани високопроизводителни и състезателни двигатели. Достигането на свещта е разстоянието, което щепселът изпъква в горивната камера. Щепселът трябва да излиза достатъчно далеч за добро изгаряне, без да се нагрява прекалено много или да се удари в буталото и не трябва да бъде толкова плитък, че да е обвит, което води до лошо изгаряне.

Медните свещи със запалени накрайници за изпичане на никелова сплав, обикновено наричани медни / никелови тапи, обикновено се определят за точката на прекъсване и някои електронни системи за запалване на дистрибутора, тъй като по-меката никелова сплав ерозира по-бързо и няма да издържи толкова дълго, колкото платина или иридий, когато се използват на модерни системи за запалване DIS и COP. Въпреки това, тъй като те работят по-хладно, медни / никелови тапи се използват при някои двигатели с по-късен модел. Съветите за изстрелване на платинени тапи са много по-трудни от медни / никелови тапи; те ще запазят острите си ръбове и размери на пролуките много по-дълго от медни / никелови тапи, така че можете да разчитате на много повече мили с добро представяне. Платиновите запушалки работят и при по-висока температура, която издържа на натрупването на въглерод. Някои платинени щепсели имат накрайници с фини проводници, които се нуждаят от по-малко напрежение за огън и повишават ефективността на изстрелване.

Двойните платинени тапи са проектирани за системи за запалване на DIS. В система DIS всяка намотка доставя напрежение към свещите в два цилиндъра при всяко въртене на коляновия вал, като една свещ се запалва в цилиндъра върху хода на сгъстяване, а другата в противоположния цилиндър в реда на изпичане, който е на изпускателната система удар. Тъй като искрата в цилиндъра на хода на изгорелите газове не оказва влияние върху работата на двигателя, това обикновено се нарича система за запалване „отпадъчна искра“. Двойна платинова тапа със платинен диск, заварен към страничния електрод, е необходима в тази система, тъй като докато свещта в цилиндъра върху компресионния ход се запалва по конвенционалния начин, от центъра до страничния електрод, искрата в цилиндърът на изпускателния ход скача от страничния електрод към централния електрод. Ако в DIS се използват свещи без платинени странични електроди, страничният електрод ще се износва преждевременно.

Иридиумът е дори по-твърд от платината, а иридиевите тапи издържат дори по-дълго от платината и сега има тапи с рутениев тип, които са все по-твърди. Твърдостта на тапите с накрайник от благороден метал се подчертава от производителите на автомобили и производителите на свещи, тъй като твърдостта осигурява дълготрайност. По-твърдите електроди ще поддържат острите си ръбове и празнината на щепсела по-дълго, за добра искра и постоянна работа на много хиляди мили и удължени интервали на смяна. Наред с накрайниците за запалване на благородни метали и фини телове, някои производители на свещи образуват U-образни или V-образни канали в страничния електрод или съкращават или променят формата на страничния електрод, за да намалят ефекта на гасенето, който може да бъде причинен от конвенционалните електроди и предизвикват непълно изгаряне.

Всеки път, когато се запали свещ, се губи малко количество електроден материал, което в крайна сметка води до заоблени електроди и по-широки пролуки, които изискват повече напрежение за огън и могат да причинят пропадане. Това се случва на всички запалителни свещи, независимо от вида на електрода, просто са необходими материали като платина и иридий по-дълго време за носене. В допълнение към нормалното износване, запалителните свещи са подложени и на условия на двигателя като богата смес от въздух / гориво, износени бутални пръстени или уплътнения на клапани, които могат да причинят загряване на гориво или масло или прекомерни отлагания, както и детонация или повреда преди запалване, причинени от неправилно запалване времето, използване на гориво с твърде нисък октан, чиста смес от въздух / гориво, дефектна система за рециркулация на отработените газове или прекомерни въглеродни отлагания в горивната камера. Симптомите на износени, замърсени или повредени щепсели включват пропадане на гориво, груб празен ход, трудно стартиране, слабо ускорение и намален пробег на гориво. Свещите трябва да бъдат сменени, когато се препоръчат от производителя на автомобила или когато има симптоми на лоша работа. След изваждането щепселите трябва да бъдат изследвани за наличие на описаните по-горе състояния на двигателя.

Дизайнът на двигателя диктува функции на свещта като диаметър, наклон на резбата и седалката, но други функции като обхват на топлина могат да бъдат променени. Ако обаче двигателят не е значително променен и не сте опитен тунер, при смяна на свещи трябва да се запазите с препоръчания от производителя на автомобила тип свещ. Ние ви улесняваме да изберете щепселите, които отговарят или надвишават изискванията на вашия двигател. Просто включете годината, марката, модела и размера на двигателя в полетата в горната част на тази страница и веднага ще ви се покаже селекция от свещи от най-добрите марки и всяка от тях ще осигури производителност, икономия на гориво, и издръжливост, която търсите на достъпна цена. Освен запалителни свещи, ние предлагаме запалителни свещи и уплътнения за двигатели, които ги изискват, както и комплекти за настройване на избрани превозни средства, които включват щепсели, капачка на разпределителя и ротор, проводници, филтри и други.

Видове свещи на марката NGKПрочети повече

Продукти

 • BOSCH 0 242 129 512 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 129 512 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 129 512
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 129 512
  разстояние между електродите [mm]: 0,95
  мярка на резбата: M 12 x 1,25
  мярка на резбата: M 12 x 1.25 mm
  външна резба [mm]: 12
  размер на ключ: 14
  въртящ момент стягане [Nm]: 23
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  30 лв. цена с ДДС
 • CHAMPION OE086/T10 запалителна свещ
  запалителна свещ CHAMPION OE086/T10 CHAMPION запалителна свещ CHAMPION OE086/T10
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: CHAMPION
  Парт номер: OE086/T10
  разстояние между електродите [mm]: 0,6
  присъединителна техника: SAE
  мярка на резбата: M14x1.25
  размер на ключ: 21 mm
  качество/клас: Nickel GE
  Тип опаковка: кутия
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: едномасен електрод
  запалителна свещ: среден електрод от мед
  дължина на резбата [mm]: 12,7
  технически информационен номер: RL82C
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 1,5
  Въртящ момент от [Nm]: 25
  въртящ момент стягане до [Nm]: 30
  Дължина на опаковка [cm]: 8,65
  Широчина на опаковка [cm]: 2,45
  Височина на опаковка [cm]: 2,45
  от съпротивление [kOhm]: 6
  съпротивление до [kOhm]: 15
  9 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 129 522 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 129 522 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 129 522
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 129 522
  разстояние между електродите [mm]: 1,1
  мярка на резбата: M 12 x 1,25
  мярка на резбата: M 12 x 1.25 mm
  външна резба [mm]: 12
  размер на ключ: 14
  въртящ момент стягане [Nm]: 23
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  26 лв. цена с ДДС
 • DENSO FXE20HR11 запалителна свещ
  запалителна свещ DENSO FXE20HR11 DENSO запалителна свещ DENSO FXE20HR11
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: FXE20HR11
  присъединителна техника: Solid SAE
  диаметър [mm]: 12
  размер на ключ: 14
  въртящ момент стягане [Nm]: 17
  тегло [g]: 42
  версия за държава: Япония
  запалителна свещ: платинов измервателен електрод
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  48 лв. цена с ДДС
 • CHAMPION CET8 Запалителна свещ
  Запалителна свещ CHAMPION CET8 CHAMPION Запалителна свещ CHAMPION CET8
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: CHAMPION
  Парт номер: CET8
  разстояние между електродите [mm]: 0,9
  присъединителна техника: M4/SAE
  мярка на резбата: M14x1.25
  размер на ключ: 21 mm
  качество/клас: Ti Poly-V
  Тип опаковка: кутия
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  технически информационен номер: CET8
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3
  Въртящ момент от [Nm]: 25
  въртящ момент стягане до [Nm]: 30
  Дължина на опаковка [cm]: 8,85
  Широчина на опаковка [cm]: 2,6
  Височина на опаковка [cm]: 2,35
  от съпротивление [kOhm]: 3
  съпротивление до [kOhm]: 10
  гърловина [mm]: 1,5
  9 лв. цена с ДДС
 • DENSO IXEH20TT запалителна свещ
  запалителна свещ DENSO IXEH20TT DENSO запалителна свещ DENSO IXEH20TT
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: IXEH20TT
  присъединителна техника: Solid SAE
  диаметър [mm]: 12
  размер на ключ: 14
  въртящ момент стягане [Nm]: 17
  тегло [g]: 37
  версия за държава: Япония
  запалителна свещ: платинов измервателен електрод
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  32 лв. цена с ДДС
 • DENSO SC20HR11 Запалителна свещ
  Запалителна свещ DENSO SC20HR11 DENSO Запалителна свещ DENSO SC20HR11
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: DENSO
  Парт номер: SC20HR11
  диаметър [mm]: 12
  размер на ключ: 14
  въртящ момент стягане [Nm]: 17
  тегло [g]: 42
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  6 лв. цена с ДДС
 • BERU UPT4 запалителна свещ
  запалителна свещ BERU UPT4 BERU запалителна свещ BERU UPT4
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BERU
  Парт номер: UPT4
  разстояние между електродите [mm]: 0,9
  присъединителна техника: SAE
  мярка на резбата: M12x1,25
  размер на ключ: 14 mm
  качество/клас: Poly-V Tit
  запалителна свещ: едномасен електрод
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  Въртящ момент от [Nm]: 20
  Въртящ момент от [Nm]: 15
  въртящ момент стягане до [Nm]: 25
  от съпротивление [kOhm]: 3
  съпротивление до [kOhm]: 7,5
  15 лв. цена с ДДС
 • BERU UPT2 Запалителна свещ
  Запалителна свещ BERU UPT2 BERU Запалителна свещ BERU UPT2
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: BERU
  Парт номер: UPT2
  разстояние между електродите [mm]: 0,9
  присъединителна техника: SAE
  мярка на резбата: M14x1,25
  размер на ключ: 16 mm
  качество/клас: Poly-V Tit
  запалителна свещ: едномасен електрод
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  дължина на резбата [mm]: 19
  Въртящ момент от [Nm]: 20
  Въртящ момент от [Nm]: 25
  въртящ момент стягане до [Nm]: 30
  от съпротивление [kOhm]: 3
  съпротивление до [kOhm]: 10
  12 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 229 799 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 229 799 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 229 799
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 229 799
  разстояние между електродите [mm]: 1,0
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 3
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 4
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  9 лв. цена с ДДС
 • NGK 6465 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 6465 NGK запалителна свещ NGK 6465
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 6465
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: едномасен електрод
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,0
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  8 лв. цена с ДДС
 • BERU UPT12P запалителна свещ
  запалителна свещ BERU UPT12P BERU запалителна свещ BERU UPT12P
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BERU
  Парт номер: UPT12P
  разстояние между електродите [mm]: 0,75
  присъединителна техника: SAE
  мярка на резбата: M14x1,25
  размер на ключ: 16 mm
  качество/клас: Poly-V Tit
  запалителна свещ: централен електрод от платина
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  Въртящ момент от [Nm]: 20
  Въртящ момент от [Nm]: 25
  въртящ момент стягане до [Nm]: 30
  от съпротивление [kOhm]: 3
  съпротивление до [kOhm]: 10
  17 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 245 573 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 245 573 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 245 573
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 245 573
  разстояние между електродите [mm]: 0,7
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 20
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 17,5
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 4
  Ъгъл на притягане [°]: 15
  22 лв. цена с ДДС
 • CHAMPION CCH9013 запалителна свещ
  запалителна свещ CHAMPION CCH9013 CHAMPION запалителна свещ CHAMPION CCH9013
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: CHAMPION
  Парт номер: CCH9013
  разстояние между електродите [mm]: 0,8
  присъединителна техника: SAE
  мярка на резбата: M14x1.25
  размер на ключ: 16 mm
  качество/клас: Pt GE
  Тип опаковка: кутия
  запалителна свещ: иридиев централен електрод
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  технически информационен номер: RC10WMPB3
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5
  Въртящ момент от [Nm]: 25
  въртящ момент стягане до [Nm]: 30
  Дължина на опаковка [cm]: 9,5
  Широчина на опаковка [cm]: 2,4
  Височина на опаковка [cm]: 2,4
  от съпротивление [kOhm]: 3
  съпротивление до [kOhm]: 10
  гърловина [mm]: 3
  24 лв. цена с ДДС
 • CHAMPION OE244 запалителна свещ
  запалителна свещ CHAMPION OE244 CHAMPION запалителна свещ CHAMPION OE244
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: CHAMPION
  Парт номер: OE244
  разстояние между електродите [mm]: 0,8
  присъединителна техника: HS 6,4
  мярка на резбата: M12x1.25
  размер на ключ: 16 mm
  качество/клас: Pt GE
  Тип опаковка: кутия
  запалителна свещ: централен електрод от платина
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  технически информационен номер: KA6ZPHPB-1
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 2,4
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 2,3
  версия: Copper Gasket
  Въртящ момент от [Nm]: 20
  въртящ момент стягане до [Nm]: 25
  дължина на вала [mm]: 2,5
  Дължина на опаковка [cm]: 8,85
  Широчина на опаковка [cm]: 2,6
  Височина на опаковка [cm]: 2,35
  от съпротивление [kOhm]: 1
  съпротивление до [kOhm]: 2
  гърловина [mm]: 0,8
  гърловина [mm]: 1,0
  30 лв. цена с ДДС
 • NGK 91015 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 91015 NGK запалителна свещ NGK 91015
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 91015
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: едномасен електрод
  запалителна свещ: защитен от смущения, 1 kOhm
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 7,0
  13 лв. цена с ДДС
 • MAGNETI MARELLI 062000787317 запалителна свещ
  запалителна свещ MAGNETI MARELLI 062000787317 MAGNETI MARELLI запалителна свещ MAGNETI MARELLI 062000787317
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: MAGNETI MARELLI
  Парт номер: 062000787317
  разстояние между електродите [mm]: 0,8
  разстояние между електродите [mm]: 0,75
  мярка на резбата: M12
  размер на ключ: 14
  запалителна свещ: със съпротивление
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  доп. артикул/доп. инфо. 2: с плоска седалка
  21 лв. цена с ДДС
 • NGK 2397 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 2397 NGK запалителна свещ NGK 2397
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 2397
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: тримасен електрод
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 1 kOhm
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5,2
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  14 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 232 502 Запалителна свещ
  Запалителна свещ BOSCH 0 242 232 502 BOSCH Запалителна свещ BOSCH 0 242 232 502
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 232 502
  разстояние между електродите [mm]: 1,1
  разстояние между електродите [mm]: 1,0
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 4
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 4
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  11 лв. цена с ДДС
 • BERU Z203 запалителна свещ
  запалителна свещ BERU Z203 BERU запалителна свещ BERU Z203
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BERU
  Парт номер: Z203
  разстояние между електродите [mm]: 0,9
  присъединителна техника: M4/SAE
  мярка на резбата: M14x1,25
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: едномасен електрод
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  дължина на резбата [mm]: 19
  технически информационен номер: 14 FR-8 LU2
  опаковка за самообслужване виж спецификацията:
  Въртящ момент от [Nm]: 20
  Въртящ момент от [Nm]: 25
  въртящ момент стягане до [Nm]: 30
  16 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 235 667 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 235 667 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 235 667
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 235 667
  разстояние между електродите [mm]: 1,1
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  6 лв. цена с ДДС
 • EYQUEM 0911007402 запалителна свещ
  запалителна свещ EYQUEM 0911007402 EYQUEM запалителна свещ EYQUEM 0911007402
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: EYQUEM
  Парт номер: 0911007402
  разстояние между електродите [mm]: 1,5
  присъединителна техника: SAE
  мярка на резбата: M14x1,25
  размер на ключ: 16 mm
  въртящ момент стягане [Nm]: 25
  Тип опаковка: кутия
  запалителна свещ: 4-ри масен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  дължина на резбата [mm]: 19
  18 лв. цена с ДДС
 • NGK 2359 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 2359 NGK запалителна свещ NGK 2359
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 2359
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: с конусно легло на уплътнител
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 17,5
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,0
  10 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 240 590 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 240 590 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 240 590
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 240 590
  разстояние между електродите [mm]: 1,4
  разстояние между електродите [mm]: 1,35
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 4
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 7
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 8
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  15 лв. цена с ДДС
 • BOSCH 0 242 240 654 запалителна свещ
  запалителна свещ BOSCH 0 242 240 654 BOSCH запалителна свещ BOSCH 0 242 240 654
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: BOSCH
  Парт номер: 0 242 240 654
  разстояние между електродите [mm]: 0,7
  мярка на резбата: M 14 x 1.25 mm
  мярка на резбата: M 14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14
  размер на ключ: 16
  въртящ момент стягане [Nm]: 28
  брой на щепселните контакти: 1
  дължина на резбата [mm]: 19
  стъпка на резбата [mm]: 1,25
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 5
  Ъгъл на притягане [°]: 90
  26 лв. цена с ДДС
 • CHAMPION J19LM/T10 запалителна свещ
  запалителна свещ CHAMPION J19LM/T10 CHAMPION запалителна свещ CHAMPION J19LM/T10
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: CHAMPION
  Парт номер: J19LM/T10
  разстояние между електродите [mm]: 0,7
  присъединителна техника: M4/SAE
  мярка на резбата: M14x1.25
  размер на ключ: 21 mm
  качество/клас: Nickel GE
  Тип опаковка: кутия
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 9,5
  технически информационен номер: J19LM
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 1,5
  Въртящ момент от [Nm]: 25
  въртящ момент стягане до [Nm]: 30
  Дължина на опаковка [cm]: 8,65
  Широчина на опаковка [cm]: 2,45
  Височина на опаковка [cm]: 2,45
  7 лв. цена с ДДС
 • NGK 96463 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 96463 NGK запалителна свещ NGK 96463
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 96463
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: с конусно легло на уплътнител
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 25,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 3,0
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  8 лв. цена с ДДС
 • NGK 6449 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 6449 NGK запалителна свещ NGK 6449
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 6449
  външна резба [mm]: 14,0
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: централен електрод от никел
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: защитен от смущения, 5 kOhm
  запалителна свещ: 4-ри масен електрод
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 19,0
  поз. на искрата [mm](отст.на електродите спр.корп.на свещта): 7,3
  16 лв. цена с ДДС
 • NGK 1640 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 1640 NGK запалителна свещ NGK 1640
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 1640
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  вид на горивото: CNG/LPG
  размер на ключ: 16 mm
  запалителна свещ: иридиев централен електрод
  запалителна свещ: твърда SAE-връзка
  дължина на резбата [mm]: 26,5
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 60000
  щекер на запалителната свещ: твърда SAE-връзка
  54 лв. цена с ДДС
 • NGK 1497 запалителна свещ
  запалителна свещ NGK 1497 NGK запалителна свещ NGK 1497
  Продукт: запалителна свещ
  Марка: NGK
  Парт номер: 1497
  мярка на резбата: M14 x 1,25
  външна резба [mm]: 14,0
  вид на горивото: CNG/LPG
  размер на ключ: 20,8 mm
  запалителна свещ: иридиев централен електрод
  запалителна свещ: неразглобяема SAE-връзка
  препоръчителен интервал за смяна [километри]: 60000
  49 лв. цена с ДДС
 • BERU UPT8 Запалителна свещ
  Запалителна свещ BERU UPT8 BERU Запалителна свещ BERU UPT8
  Продукт: Запалителна свещ
  Марка: BERU
  Парт номер: UPT8
  разстояние между електродите [mm]: 0,9
  присъединителна техника: M4/SAE
  мярка на резбата: M14x1,25
  размер на ключ: 21 mm
  качество/клас: Poly-V Tit
  запалителна свещ: със защита-плоско уплътнение
  запалителна свещ: едномасен електрод
  дължина на резбата [mm]: 19
  Въртящ момент от [Nm]: 20
  Въртящ момент от [Nm]: 25
  въртящ момент стягане до [Nm]: 30
  от съпротивление [kOhm]: 3
  съпротивление до [kOhm]: 10
  9 лв. цена с ДДС

Информация

✅ Запалителни свещи: за всички автомобили
✅ Запалителни свещи марки: BOSCH, HELLA, NGK, VALEO, CHAMPION, DENSO, MAGNETI MARELLI, FEBI BILSTEIN, VEMO, EYQUEM
✅ Запалителни свещи по VIN: проверка по шаси за съвместимост с вашата кола
✅ Поръчай запалителни свещи: 0882919050 или онлайн
✅ Доставка: от днес за утре* за цялата страна
✅ Еконт Експрес: опция за преглед и наложен платеж
✅ Авточасти: AutoPower.BG

Отзиви

дайте своята оценка 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars оценка 4.6 от 193 отзива

FAQ: Често задавани въпроси

Има ли опция за преглед при поръчка на запалителни свещи?

Всички поръчки на запалителни свещи се изпращат с включена опция за преглед.

 • Всички части са чисто нови в оригиналната си опаковка.
 • За страната поръчките се доставят от фирма Еконт Експрес.
 • Всички клиенти на AutoPower.BG получават 25% отстъпка от цената за доставка.
 • Доставката до адрес на клиента или офис на Еконт Експрес е за сметка на получателя.
 • Поръчка на запалителни свещи се заплаща при доставка чрез наложен платеж.
 • При получаване на място от офис на AutoPower.BG в гр. София - НЕ се заплаща доставка.

Как да върна или заменя запалителни свещи?

Всяка поръчка за запалителни свещи може да бъде върната или заменена в срок от 14 дни.

 • За целта, поръчката за запалителни свещи не трябва да е употребявана или монтирана.
 • Със запазен търговски вид с опаковката, кутията или пликът, в който е получена.
 • В случай, че тези условия не са спазени, AutoPower.BG си запазва правото да не приеме връщане на поръчката за запалителни свещи.
 • При връщане на поръчката, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата или замяна на стоката.
 • Поръчката се изпраща обратно от клиента до офис Еконт "Сухата река", гр. София или се връща на място в наш офис.

Как и кога ще получа поръчката на запалителни свещи?

Поръчки за запалителни свещи направени до 14:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден.

 • Доставят се на клиента на следващия работен ден от фирма Еконт Експрес.
 • Поръчки на запалителни свещи направени в почивни дни се изпращат на първия работен ден.
 • За да вземете поръчка от офис на AutoPower.BG, предварително трябва да я заявите по телефона, онлайн чат или през интернет страницата.
 • Заявените части за закупуване от наш офис могат да се взимат след 16:00ч., като предварително трябва да са потвърдени от наш оператор.

ТОП производители

star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Александър Георгиев
Александър Георгиев
15 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Stoyan Chanev
Stoyan Chanev
15 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Илиян Илиев
Илиян Илиев
13 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Йордан Стоилов
Йордан Стоилов
13 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Екатерина Балева
Екатерина Балева
11 April 2024
star star star star star
Потребителят не е написал отзив, а направи само оценка. G
Parvan Yanev
Parvan Yanev
11 April 2024